EPPO - default

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

wojteek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: xx

EPPO - default

Post autor: wojteek »

Witam

Za bardzo nie wiem gdzie to wrzucić ale myślę, że to problem ze scenerią.

Otóż dzisiaj chciałem sobie polatać dookoła Ławicy. Wszystko fajnie, wylądowałem. Muszę zjechać z pasa no i....I nie ma czym. Jest tylko sam pas bez zjazdów. A kiedyś dam sobie głowę uciąć były... Czysty FS9, żadnych dodatków. Zależy to od pory roku ? Zwyczajny błąd? Po restarcie FSa problem nie ustąpił
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Przecież jest darmowa sceneria.
Obrazek
wojteek
Cadet
Cadet

Nie mam kompa, który to wszystko udźwignie. Dlatego latam na czystym. Poza tym z tego co widziałem jest źle przeskalowana i Cessna jest 2 razy większa od autobusu, chyba, że mówisz o innej.

Edit: latem to samo... Nie rozumiem. Exit runway when able i taxi to the gates, no to zjechałem i po trawie się doczłapałem do terminalu. Ale chyba tak nie wygląda kończenie lotu. :D
Ostatnio zmieniony śr 19 paź, 2011 15:03 przez wojteek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Nie wiem czy o tej, ale wiem, że taka darmowa jest. Nie zdziwiłbym się, gdyby w default EPPO był tylko pas. Jeśli natomiast chcesz mieć a'la default, zaintaluj sobie tamtą darmową scenerię i usuń z niej wszystkie pliki oprócz pliku AFCAD, który odpowiada za układ dróg kołowania. Proponuję jednak sprawdzić najpierw, jak będzie działać w całości. Może będzie ok? Link do strony Mateusza: http://mk-studios.com.pl/scenery.html
Obrazek
wojteek
Cadet
Cadet

Dziękuję za linka, jutro sprawdzę wszystko.

Problem tkwi w tym, że pamiętam jak zjeżdżałem z pasa na Ławicy. A teraz stoją tam drzewa i domy.
ODPOWIEDZ