[FSX] Tu-144

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

[FSX] Tu-144

Post autor: Vesper »

Witam
Trzeba powiedzieć że mamy wysyp ciekawych radzieckich konstrukcji do FSX-a. Na sylwestra ukazał się nam nowy Tu-144 (od autorów tego samolotu do FS9).
LINK na forum gdzie znajdują się także linki do pobrania podstawy i najnowszego "fixa". Proces pobierania jest troszkę skomplikowany ze względu na język, w razie problemów proszę pytać.
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Jak już pobrałeś to pokaż screena z kokpitu co by w ciemno nie pobierać. :D
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 12:57 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Screeny VC i panelu są w podlinkowanym wątku.
E-Jet
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: pl

Post autor: E-Jet »

Wygląda piknie. Oby latało też dobrze. Mam nadzieję, że twórcy zdecydują się również na porządne Tu-154 do FSX. :)
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 14:37 przez E-Jet, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Tu154 już jest od project tupolev.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
hideto
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Włocławek

Post autor: hideto »

Tomek1158 pisze:Tu154 już jest od project tupolev.
Ja bym raczej powiedział, że dopiero będzie w porządnej wersji. ;-)
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 14:38 przez hideto, łącznie zmieniany 1 raz.
E-Jet
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: pl

Post autor: E-Jet »

Gdy kilkam w jeden z tych linków, wyskakuje mi czerwony komunikat w cyrylicy. Pobrać się nie da.

Możesz pomóc?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Samolot jest godny uwagi, to kolejny świetny Tupolew do FSa. Niektóre systemy przypominają te z Tu-154 (mi udało się włączyć ВСУ i silniki przed zajrzeniem do manuala), jest tu też И-21 (opisany po angielsku w instrukcji do Iła-62), dlatego ich znajomość będzie przydatna przy nauce Tu-144. Jednak nie będzie nudno, systemy odbiegające od znanych i interesujący model lotu powinny zapewnić odpowiednio dużo rozrywki.
Samolot wyposażono w panele w formacie 4:3 i 16:9 oraz klikalny VC (prócz panelu inżyniera) z zegarami w 3d oraz adekwatny pakiet dźwięków. Model zewnętrzny to zmodyfikowana praca Thomas Rutha, znana z FS9 - jednak to nie proste dostosowanie, model odzwierciedla stan systemów samolotu (warto rozpędzić się z wyłączoną hydrauliką i zobaczyć, jak napór powietrza unosi elewony).
Dołączona dokumentacja jest w języku rosyjskim (można pobrać też wersję 2.0, w ostatniej w manualu brakuje opisu panelu pneumatyki), a na forum PT można znaleźć poradnik po angielsku. Jeśli na forum jest ktoś mający doświadczenie z Tu-144, to reflektowałbym na rozmowę o systemach Курс-МП i ПКП-72 oraz autopilocie, bo tu analogie do Tutki mi nie wystarczyły, a instrukcja zbyt się nie zagłębia w szczegóły.
Na koniec najważniejsza rzecz - wiatraczki w VC można włączyć!

E-Jet - kliknij w podkreślone сюда, wybierz reklamodawcę, odczekaj 30 sekund, w nowym okienku wpisz kod i na koniec wybierz cкачать.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Ukazała się wersja 3.5, bogatsza w poprawki błędów i system nawigacji НПК-144.
http://www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts ... 44272.html
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

Post autor: Vesper »

Dla zainteresowanych: FILM Z TUTORIALEM. Ukazana jest m.in. obsługa nowego systemu nawigacji. Jak już przy tym jesteśmy mógłby ktoś coś o nim więcej powiedzieć? Niestety ale język rosyjski jak na razie jest dla mnie tajemnicą :( .
ODPOWIEDZ