[FSX] Tu-144
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Tu-144
Witam
Trzeba powiedzieć że mamy wysyp ciekawych radzieckich konstrukcji do FSX-a. Na sylwestra ukazał się nam nowy Tu-144 (od autorów tego samolotu do FS9).
LINK na forum gdzie znajdują się także linki do pobrania podstawy i najnowszego "fixa". Proces pobierania jest troszkę skomplikowany ze względu na język, w razie problemów proszę pytać.
Trzeba powiedzieć że mamy wysyp ciekawych radzieckich konstrukcji do FSX-a. Na sylwestra ukazał się nam nowy Tu-144 (od autorów tego samolotu do FS9).
LINK na forum gdzie znajdują się także linki do pobrania podstawy i najnowszego "fixa". Proces pobierania jest troszkę skomplikowany ze względu na język, w razie problemów proszę pytać.
Jak już pobrałeś to pokaż screena z kokpitu co by w ciemno nie pobierać. 
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 12:57 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Ja bym raczej powiedział, że dopiero będzie w porządnej wersji. ;-)Tomek1158 pisze:Tu154 już jest od project tupolev.
Ostatnio zmieniony ndz 08 sty, 2012 14:38 przez hideto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Samolot jest godny uwagi, to kolejny świetny Tupolew do FSa. Niektóre systemy przypominają te z Tu-154 (mi udało się włączyć ВСУ i silniki przed zajrzeniem do manuala), jest tu też И-21 (opisany po angielsku w instrukcji do Iła-62), dlatego ich znajomość będzie przydatna przy nauce Tu-144. Jednak nie będzie nudno, systemy odbiegające od znanych i interesujący model lotu powinny zapewnić odpowiednio dużo rozrywki.
Samolot wyposażono w panele w formacie 4:3 i 16:9 oraz klikalny VC (prócz panelu inżyniera) z zegarami w 3d oraz adekwatny pakiet dźwięków. Model zewnętrzny to zmodyfikowana praca Thomas Rutha, znana z FS9 - jednak to nie proste dostosowanie, model odzwierciedla stan systemów samolotu (warto rozpędzić się z wyłączoną hydrauliką i zobaczyć, jak napór powietrza unosi elewony).
Dołączona dokumentacja jest w języku rosyjskim (można pobrać też wersję 2.0, w ostatniej w manualu brakuje opisu panelu pneumatyki), a na forum PT można znaleźć poradnik po angielsku. Jeśli na forum jest ktoś mający doświadczenie z Tu-144, to reflektowałbym na rozmowę o systemach Курс-МП i ПКП-72 oraz autopilocie, bo tu analogie do Tutki mi nie wystarczyły, a instrukcja zbyt się nie zagłębia w szczegóły.
Na koniec najważniejsza rzecz - wiatraczki w VC można włączyć!
E-Jet - kliknij w podkreślone сюда, wybierz reklamodawcę, odczekaj 30 sekund, w nowym okienku wpisz kod i na koniec wybierz cкачать.
Samolot wyposażono w panele w formacie 4:3 i 16:9 oraz klikalny VC (prócz panelu inżyniera) z zegarami w 3d oraz adekwatny pakiet dźwięków. Model zewnętrzny to zmodyfikowana praca Thomas Rutha, znana z FS9 - jednak to nie proste dostosowanie, model odzwierciedla stan systemów samolotu (warto rozpędzić się z wyłączoną hydrauliką i zobaczyć, jak napór powietrza unosi elewony).
Dołączona dokumentacja jest w języku rosyjskim (można pobrać też wersję 2.0, w ostatniej w manualu brakuje opisu panelu pneumatyki), a na forum PT można znaleźć poradnik po angielsku. Jeśli na forum jest ktoś mający doświadczenie z Tu-144, to reflektowałbym na rozmowę o systemach Курс-МП i ПКП-72 oraz autopilocie, bo tu analogie do Tutki mi nie wystarczyły, a instrukcja zbyt się nie zagłębia w szczegóły.
Na koniec najważniejsza rzecz - wiatraczki w VC można włączyć!
E-Jet - kliknij w podkreślone сюда, wybierz reklamodawcę, odczekaj 30 sekund, w nowym okienku wpisz kod i na koniec wybierz cкачать.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Ukazała się wersja 3.5, bogatsza w poprawki błędów i system nawigacji НПК-144.
http://www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts ... 44272.html
http://www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts ... 44272.html
Dla zainteresowanych: FILM Z TUTORIALEM. Ukazana jest m.in. obsługa nowego systemu nawigacji. Jak już przy tym jesteśmy mógłby ktoś coś o nim więcej powiedzieć? Niestety ale język rosyjski jak na razie jest dla mnie tajemnicą
.