Ostatnio przeszedłem z FSXa na FS9 i mam kilka pytań:
1. Czy to normalne, że cały symulator (niebo, ziemia) ma takie pastelowe kolory i widać zmiany barw na na niebie, na poniższym obrazku widać o co chodzi.

2. Oświetlenie jest nadzwyczaj dziwne (jeżeli można to nazwać oświetleniem;) ) żółta plama co poradzicie na to?
3. I wracając do "pastelowości" w nocy jest naprawdę frustrujące co widać na poniższym obrazku:
4. Zakupiłem Piper Seneca od Careando i mam problem z podejście ILS po ustawienie frq i crs samolot prawidłowo ustawia się na ścieżce, jednak się nie zniża ani wolantem nie da się zmusić osiłka do obniżania ze względu na A/P. Czy poradzicie coś?
5. Zakupiłem również UT do FS9, poprzednio będąc na FSX z dodatkiem UTE drogi i miasta były pięknie wręcz oświetlone oczywiście dzięki temu dodatkowi, a teraz to się nic nie świeci chociaż jest wszystko ustawione. ;(
6. Czy engine pogodowy od REXa jest lepszy od tego squakboxowego? Z którego warto "ciągnąć" pogodę.
7. Czy to normalne że cała grafika się tak dziwnie odświeża i migocze, w FSX tego nie było.
To chyba wszystko... a nie, posiadam takie dodatki UT, REX i jakieś textury z Avsim, które teoretycznie miały mi z FS2004 zrobić FSXa, czy warto coś jeszcze dokupić aby poprawić jakości scenerii i textur?