[FS2004] Kilka pytań odnośnie odczuć wizualnych

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

barrav
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPPO - Gorzów

[FS2004] Kilka pytań odnośnie odczuć wizualnych

Post autor: barrav »

Hi.
Ostatnio przeszedłem z FSXa na FS9 i mam kilka pytań:
1. Czy to normalne, że cały symulator (niebo, ziemia) ma takie pastelowe kolory i widać zmiany barw na na niebie, na poniższym obrazku widać o co chodzi. ;)
Obrazek
2. Oświetlenie jest nadzwyczaj dziwne (jeżeli można to nazwać oświetleniem;) ) żółta plama co poradzicie na to?
Obrazek
3. I wracając do "pastelowości" w nocy jest naprawdę frustrujące co widać na poniższym obrazku:
Obrazek
4. Zakupiłem Piper Seneca od Careando i mam problem z podejście ILS po ustawienie frq i crs samolot prawidłowo ustawia się na ścieżce, jednak się nie zniża ani wolantem nie da się zmusić osiłka do obniżania ze względu na A/P. Czy poradzicie coś?

5. Zakupiłem również UT do FS9, poprzednio będąc na FSX z dodatkiem UTE drogi i miasta były pięknie wręcz oświetlone oczywiście dzięki temu dodatkowi, a teraz to się nic nie świeci chociaż jest wszystko ustawione. ;(
6. Czy engine pogodowy od REXa jest lepszy od tego squakboxowego? Z którego warto "ciągnąć" pogodę.
7. Czy to normalne że cała grafika się tak dziwnie odświeża i migocze, w FSX tego nie było.

To chyba wszystko... a nie, posiadam takie dodatki UT, REX i jakieś textury z Avsim, które teoretycznie miały mi z FS2004 zrobić FSXa, czy warto coś jeszcze dokupić aby poprawić jakości scenerii i textur?
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2012 09:00 przez barrav, łącznie zmieniany 1 raz.
pisać kto z Gorzowa lub okolic ;)
Tomek1158
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EGCN

Post autor: Tomek1158 »

Czy to normalne, że cały symulator (niebo, ziemia) ma takie pastelowe kolory i widać zmiany barw na na niebie
W realu też widać zmiany barw.
Zakupiłem Piper Seneca od Careando i mam problem z podejście ILS po ustawienie frq i crs samolot prawidłowo ustawia się na ścieżce, jednak się nie zniża ani wolantem nie da się zmusić osiłka do obniżania ze względu na A/P. Czy poradzicie coś ?
Wyłącz A/P.
Czy engine pogodowy od REXa jest lepszy od tego squakboxowego? Z którego warto "ciągnąć" pogodę
Jeżeli dobrze pamiętam to REX odświeża pogodę co pewien dystans, a nie co określony czas.
Czy to normalne że cała grafika się tak dziwnie odświeża i migocze, w FSX tego nie było.

Zmniejsz mip mapy do ok. 5.
które teoretycznie miały mi z FS2004 zrobić FSXa
FS9 nigdy nie będzie wyglądał jak FSX.
Ostatnio zmieniony ndz 22 sty, 2012 09:03 przez Tomek1158, łącznie zmieniany 1 raz.
This, the mojave desert is the final resting place of thousands of unemployed aircraft. For the old ones, the best future they can look forward to is reincarnation as a coke can. - Bruce Dickinson
barrav
Cadet
Cadet

Może Kolega mnie źle zrozumiał, ale chodzi mi o takie paseczki na niebie każdy innej barwy wygląda to mało atrakcyjnie.
Chyba to nie jest atrakcyjne?
Obrazek
Awatar użytkownika
Scepon
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: z Gór

Post autor: Scepon »

barrav pisze:Może Kolega mnie źle zrozumiał, ale chodzi mi o takie paseczki na niebie każdy innej barwy wygląda to mało atrakcyjnie.
Wpierw należy sprawdzić czy w ustawieniach przy rozdzielczości ekranu wybrałeś kolor 16 czy 32 bit. Wskazane ustawić 32 bit... To pierwsza rzecz jaka mi się nasuwa.
barrav
Cadet
Cadet

Poprzednie problemy mi udało się rozwiązać poprzez ustawienie na 32Bit.

Następne problemy związane są z instalacją REX Overdrive pod FS9, podczas instalacji wyskakuje mi błąd komunikujący o problemie:
There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor.

I jeszcze pytanie odnośnie Senecy PA34 Careando, jak ustawić po włączeniu symulatora żeby był odrazu tryb Cold&Dark? Normalnie to uruchamia się samolot gotowy do lotu.
Awatar użytkownika
thomas858
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Żabno/EPKK

Post autor: thomas858 »

Następne problemy związane są z instalacją REX Overdrive pod FS9, podczas instalacji wyskakuje mi błąd komunikujący o problemie:
There is a problem with this Windows Installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor.
Miałem to samo, musisz wskazać aplikacji ścieżkę do głównego folderu REXa.
Płyta: K73SV-TY058V
Chipset: Intel HM65
Pamięć: 4096 MB DDR3 1333 MHz
Dysk: 750 GB SATA 5400 obr./min
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M 1024 MB
S.O: Windows 7 HP 64.
barrav
Cadet
Cadet

Tylko w tym problem że podaję tą ścieżke D:\program files x86\rex\ i dalej to samo ...
Awatar użytkownika
thomas858
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Żabno/EPKK

Post autor: thomas858 »

Wiesz, w moim przypadku pomogło tylko że Ja miałem REXa zainstalowanego w folderze domyślnym na "C". Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
Płyta: K73SV-TY058V
Chipset: Intel HM65
Pamięć: 4096 MB DDR3 1333 MHz
Dysk: 750 GB SATA 5400 obr./min
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M 1024 MB
S.O: Windows 7 HP 64.
barrav
Cadet
Cadet

Ponawiam prośbę o pomoc z w.w problemem.
ODPOWIEDZ