[FS] Warsaw City 2013

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

PatrykBielan
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

[FS] Warsaw City 2013

Post autor: PatrykBielan »

Jak tam Wasze oczekiwania względem tego projektu?
Sam w nim uczestnicze i został jeszcze góra miesiąc roboty, wersja zarówno dla FS9 jak i FSX. Podrzucam jeden screen:

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez PatrykBielan, łącznie zmieniany 3 razy.
www.zaq-design.pl
Polskie dodatki do FSX i Prepar3D.
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Re: [FS] Warsaw City 2012

Post autor: wibwk »

PatrykBielan pisze:Jak tam Wasze oczekiwania względem tego projektu....
Proste jak to u prostych ludzi, ma być pięknie i nie klatkożernie. ;)
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Ktoś pożarł autogen ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Miło mi poinformować, iż został wydany nasz kolejny dodatek - Warsaw City 2013 (przy okazji proszę o zmianę cyfry w wątku). Paczka stanowi jedną z bardziej rozbudowanych scenerii na rynku i zawiera tytułowe miasto z ok. 600 budynkami w centrum i w okolicach 14 załączonych lotnisk (6 z nich to scenerie "lekkie"). Dodatek obejmuje obszar ok. 5200km² i pozwala na bardzo wiele godzin latania nad tym obszarem - od Chrcynna aż po Sobienie. Produkt ucieszy również fanów śmigłowców, gdyż zawiera 2 efektowne heliporty, szczególnie ten w salonie BMW. Osobom mających we flocie 737 powinno przypaść do gustu nowe podwarszawskie lotnisko; także osoby korzystające ze starej wersji EPBC zachęcam do pobrania zupełnie nowego, znacznie ulepszonego modelu tego lotniska. Aby zapoznać się z większą ilością szczegółów oraz ze zdjęciami, zapraszam na stronę projektu: http://www.drzewiecki-design.net/prodWC2013.htm . Do pobrania z Simmarketu sceneria powinna pojawić się pod wieczór a demo zapewne za kilka dni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: leszek81 »

Po raz kolejny miód malina! Rozumiem, że teraz tylko FS9? Kiedy możemy spodziewać się wersji FSX? I jak z kompatybilnością ze starym dobrym Ursynowem? Raczej nie łączyć jednego z drugim, czy można Ursynów spokojnie zostawić powyżej tej scenerii?

Pozdrawiam,
Leszek
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
Tyszek
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Białystok

Post autor: Tyszek »

A po co Ci Ursynów skoro WC 2013 będzie lepsze o niebo ? :D
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

WC2013 będzie o niebo lepsze ogólnie, ale chyba aż takiej szczegółowości budynków na Ursynowie oferować nie bedzie :) A lubię gdy pokazuję znajomym kokpit przy okazji pokazać im mój blok :)

Pozdrowienia,
Leszek
i7 4770 4,2GHz, ASUS MAXIMUS VI FORMULA, Z87, GeForce GTX 780, FSX, ASN i wiele wiele innych :)
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Nie wiem - trzeba sprawdzić. Generalnie jest na tym terenie autogen (bardzo zwracaliśmy uwagę na podejścia do EPWA), zatem po pierwsze można zobaczyć, czy wygląda to dużo gorzej i po drugie, co będzie po wrzuceniu Ursynowa na wyższą warstwę oprócz usunięcia sporej części autogenu.
Obrazek
Awatar użytkownika
leszek81
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Chętnie sprawdzę, ale coś czuję, że rzeczywiście Ursynów może być zbędny... :) To kiedy ta wersja dla FSX? :)

Pozdrowienia,
Leszek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dostępna jest już jak zawsze uproszczona wersja demo: http://www.drzewiecki-design.net/DoScia ... 9_DEMO.zip
Obrazek
AirMacOne
Cadet
Cadet

Post autor: AirMacOne »

Witam,

A'propos helipostów chciałbym sie dowiedzieć czy planowane jest uzupełnienie WC3013 / lub może jest zawarte, na zaprezentowanych screanach nie widzę - lądowisko przy ul Karowej na dachu BBNu?

Pozdrawiam,
Maciek.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Witam.
Jest dostępna lista załączonych lotnisk i na dany moment uzupełnienia nie są planowane. Zapraszam na stronę projektu: http://www.drzewiecki-design.net/prodWC2013.htm
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Tak jak Wasza marka w moich oczach ciągle rosła, tak po tym produkcie nie urośnie na razie, za szybko wydane, za mało testowane. Rozumiem, projekt duży i złożony a finansów brak, jednak najpierw należało pokazać demo a po usunięciu błędów/niedociągnięć pełną wersję dać do sklepów. Coś za łatwo przyzwyczajacie się do bylejakości. Sorry, ale musiałem tak od serca, zresztą ze szkodą dla mnie. ;)
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Wojtku, a jakby tak bardziej konstruktywnie?
Sceneria łączy w sobie dwa poprzednie projekty EPBC i EPMO, z których każdy kosztował podajże między 10 a 15 euro, co samo w sobie daje niewiele mniej niż cena całego, obecnie dostępnego pakietu. Oczywiście oba lotniska są w najbardziej aktualnej wersji. No i dodatkowo mamy 12 innych lotnisk, ogromny obszar fototekstury z autogenem (sam autogen to ok. 3-4 miesiące pracy) i całe centrum Warszawy. Jeśli nie jesteś zadowolony z tego co widzisz na ekranie, z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania lub wątpliwości związane z produktem. W danym momencie powyższy post nie traktuję poważnie.
Obrazek
Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Post autor: Sebol »

Sceneria SUPER. Bardzo mi się podoba odwzorowanie lotnisk i okolic. Jedyne co mnie drażni to to, że w moim miejscu pracy na środku podjazdu stoi jakiś budynek :(
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek
Kirow
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Kirow »

Chyba przesadzasz nieco. Jakby to była sceneria terenu, którego nie znasz aż tak dokładnie - nie zwróciłbyś na to uwagi. Budynki to przecież w dużej części autogen, którego nie da się rozstawić w 100% tak jak w rzeczywistości.

@wibwk, teraz to już musisz rozwinąć wypowiedź, bo zabrzmiało to tak, jakby tej scenerii w ogóle nie warto instalować. A w to - znając wcześniejsze wyroby Drzewiecki Team - nie chce się wierzyć.

Czekam z niecierpliwością na wersję FSX.
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
Awatar użytkownika
kary
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: kary »

Nie wiem skąd u mnie wzięło się przekonanie, że sceneria Warsaw City 2013 będzie obejmowała również EPWA. Szczerze żałuję, że tak nie jest bo obecnie dostępna kompletnie mi się rozjeżdża. Obawiam się też, że pewien procent klientów kupujących scenerie może być przekonanych, że zawiera ona przede wszystkim właśnie najważniejszy port Warszawski.
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Sebol pisze:Sceneria SUPER. Bardzo mi się podoba odwzorowanie lotnisk i okolic. Jedyne co mnie drażni to to, że w moim miejscu pracy na środku podjazdu stoi jakiś budynek :(
Dzięki. Budynek to akurat żaden problem, jeśli załączysz mi w pw screen z tym miejscem (najlepiej Ctrl+S czyli od góry i z koordynatami z Shift+Z).
kary pisze:Nie wiem skąd u mnie wzięło się przekonanie, że sceneria Warsaw City 2013 będzie obejmowała również EPWA. Szczerze żałuję, że tak nie jest bo obecnie dostępna kompletnie mi się rozjeżdża. Obawiam się też, że pewien procent klientów kupujących scenerie może być przekonanych, że zawiera ona przede wszystkim właśnie najważniejszy port Warszawski.
Nic na to nie poradzę... Jest dostępny bardzo szczegółowy opis produktu, który zawiera listę lotnisk. Od samego początku było wiadome, że jeśli powstanie EPWA, będzie zupełnie oddzielnym projektem.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

Kirow pisze:Budynki to przecież w dużej części autogen, którego nie da się rozstawić w 100% tak jak w rzeczywistości.
Budynki da się umieścić w dużym stopniu zgodnie z rzeczywistością, nazwa "autogen" pochodzi od automatycznego generowania modeli, nie ich automatycznego rozstawiania.
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Kirow pisze:@wibwk, teraz to już musisz rozwinąć wypowiedź, bo zabrzmiało to tak, jakby tej scenerii w ogóle nie warto instalować. A w to - znając wcześniejsze wyroby Drzewiecki Team - nie chce się wierzyć.
No dobra, jestem przy tablicy. Postaram odpowiedzieć jednocześnie Tobie i Stanisławowi. Co mi się nie spodobało w pierwszym locie po zakupie? Locik był króciutki, z Okęcia 15 do Modlina. od razu co się rzuciło mi w oczy to niedopasowanie sezonowości tekstur lotnisk do ogólnego autogenu, pisane było że nie wie DD czemu tak się dzieje, to chyba poparcie dla moich słów, testować. Ponieważ lot był w nocy - jako jeden z pierwszych zrobiłem zakup - nad Modlinem olśnił mnie żółty blask bijący od betonu stojanki, nie miejsce nad rozpisywaniem się tutaj nad tym szczegółem pozostałym pewnie ze starej scenerii. ILS w EPMO? Ok. kiedyś będzie, za lat kilka, teraz po co?
W W-wie myślę że jednak jest za mało jeszcze autogenu, możliwe że to indywidualna sprawa danego kompa, ale za dużo mam czystej foto tekstury.
Zdażają się obiekty których cień do końca odpowiada kształtowi, drobiazg - testować ;) .
Ogólnie sceneria jest świetna, od od dawna oczekiwana i pożądana, nie wiem czemu z mojego kótkiego posta mogliście przyjąć odwrotne przeświadczenie, pośpiech w pisaniu? ;)

P.S.
Stanisławie, nic nie wspominałem o cenie, ta za scenerię jest dla mnie bez znaczenia a na pewno nie jest wykładnikiem jakości, ten wtręd w Twojej odpowiedzi na mój post chyba był trochę nie przemyślany i nie na miejscu.
Zrobiliście kawał dobrej roboty, dopracujcie ją w drobiazgach, zwłaszcza takich rzucających się od razu w oczy. Tylko nie półśrodkami jak ostatnio update EPGD. ;)
Co do ew. stworzenia nowego Okęcia, chyba jednak będziecie zmuszeni to zrobić, ;) po zainstalowaniu "Warsaw City", Okęcie u mnie zyskało jakby nowy nieoczekiwany wygląd, coś ubyło coś przybyło, nie przyglądałem się uważnie ale jest inaczej, możliwe że któreś tekstury się "gryzą", może autogen zwariował.
To tyle, mam nadzieję że po uważnym przeczytaniu tego nikt nie napisze o "krytykanctwie", a raczej o poparciu dla projektów DD, moim. Powodzenia.
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

A to już inna dyskusja i z chęcią odpowiem.
wibwk pisze:od razu co się rzuciło mi w oczy to niedopasowanie sezonowości tekstur lotnisk do ogólnego autogenu, pisane było że nie wie DD czemu tak się dzieje, to chyba poparcie dla moich słów, testować.
Doskonale wiem, dlaczego tak się dzieje. Nie przekręcaj, proszę. Jest to ograniczenie FS9 i efekt ten pojawia się nie zawsze - dlatego na forum umieściłem 200 megabajtową poprawkę do ręcznej zmiany tekstur groundu. Jeśli ktoś potrafi zrobić to automatycznie, z chęcią z takiej wiedzy skorzystam. Niestety żaden projektant z kilku moich znajomych firm (w tym Aerosoft) nie mógł w tym pomóc. Ale jest rozwiązanie problemu, więc uważam, że nie jest to bug.
wibwk pisze:Ponieważ lot był w nocy - jako jeden z pierwszych zrobiłem zakup - nad Modlinem olśnił mnie żółty blask bijący od betonu stojanki, nie miejsce nad rozpisywaniem się tutaj nad tym szczegółem pozostałym pewnie ze starej scenerii.
Stara sceneria nie posiadała w ogóle tekstur nocnych. Światło jest stąd, że płyta jest oświetlona. Można dyskutować nad kolorem, ale to już tylko rzecz gustu. Takie samo rozwiązanie oświetlenia jest w EPKK. Plusem jest m.in. doskonała widoczność wszystkich oznaczeń poziomych, co w serii MSFS w lotach nocnych jest problematyczne.
wibwk pisze:ILS w EPMO? Ok. kiedyś będzie, za lat kilka, teraz po co?
To dziwny argument. Po pierwsze ILS stoi i jest aktualnie certyfikowany. Po drugie - można nie korzystać. W/g działu handlowo-marketingowego ma wejść do użytku niedługo.
wibwk pisze:W W-wie myślę że jednak jest za mało jeszcze autogenu, możliwe że to indywidualna sprawa danego kompa, ale za dużo mam czystej foto tekstury.
Prz moich ustawieniach ilość autogenu jest taka jak na screenach. Trudno mi określić, czy masz mniej niż powinno być bez odpowiedniej dokumentacji (np. screenów).
wibwk pisze:Zdażają się obiekty których cień do końca odpowiada kształtowi, drobiazg - testować ;) .
Żadne obiekty z miasta nie mają cienia, gdyż częściowo znajdują się pod ziemią i z cieniem wyglądałoby to fatalnie. Tu też trudno mi się odnieść bez screenów.
wibwk pisze:Stanisławie, nic nie wspominałem o cenie, ta za scenerię jest dla mnie bez znaczenia a na pewno nie jest wykładnikiem jakości, ten wtręd w Twojej odpowiedzi na mój post chyba był trochę nie przemyślany i nie na miejscu.
Wbrew pozorom dla bardzo wielu użytkowników cena jest ważnym elementem dodatku. Są wśród nich zarówno uczniowie jak i osoby robiące CPL.
wibwk pisze:nie przyglądałem się uważnie ale jest inaczej, możliwe że któreś tekstury się "gryzą", może autogen zwariował.
To pewnie zależy od tego, jakie scenerie EPWA masz zainstalowane. Z powyższego zdanie trudno mi wywnioskować, co może być nie tak, ale EPWA nie było ruszane w ogóle tak więc nasza sceneria nie powinna na nie wpływać.

Konstruktywna krytyka jest dla mnie zawsze istotnym elementem w przygotowywaniu ewentualnych poprawek. Na razie z tych wszystkich postów mogę usunąć jeden budynek autogenu, ale muszę wiedzieć, który. ;)
Obrazek
Sebol
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Post autor: Sebol »

D. Design pisze:
Sebol pisze:Sceneria SUPER. Bardzo mi się podoba odwzorowanie lotnisk i okolic. Jedyne co mnie drażni to to, że w moim miejscu pracy na środku podjazdu stoi jakiś budynek :(
Dzięki. Budynek to akurat żaden problem, jeśli załączysz mi w pw screen z tym miejscem (najlepiej Ctrl+S czyli od góry i z koordynatami z Shift+Z).
http://i.imagebanana.com/img/sqokoxoo/BP.jpg
Obu "czarnych" budynków byś tam nie powinno. Daszek stoi w dobrym miejscu ;)
Pozdrawiam SEBOL
GG:7199365
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dzięki za screena.
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

D. Design pisze:
wibwk pisze:od razu co się rzuciło mi w oczy to niedopasowanie sezonowości tekstur lotnisk do ogólnego autogenu, pisane było że nie wie DD czemu tak się dzieje, to chyba poparcie dla moich słów, testować.
Doskonale wiem, dlaczego tak się dzieje. Nie przekręcaj, proszę..
Sorry, masz rację, mój błąd, pisałeś tak o autogenie. O sezonowości inaczej.
D. Design pisze:
wibwk pisze:Ponieważ lot był w nocy - jako jeden z pierwszych zrobiłem zakup - nad Modlinem olśnił mnie żółty blask bijący od betonu stojanki, nie miejsce nad rozpisywaniem się tutaj nad tym szczegółem pozostałym pewnie ze starej scenerii.
Stara sceneria nie posiadała w ogóle tekstur nocnych. Światło jest stąd, że płyta jest oświetlona. Można dyskutować nad kolorem, ale to już tylko rzecz gustu. Takie samo rozwiązanie oświetlenia jest w EPKK. Plusem jest m.in. doskonała widoczność wszystkich oznaczeń poziomych, co w serii MSFS w lotach nocnych jest problematyczne.
Identyczny kolorek miałem w starym Epmo, sam go nie zrobiłem tam. ;) Ten zastosowany efekt oświetlenia był wymyślony przecież jako odblask mokrego podłoża, znaki poziome można rozświetlić w nocy też innymi sposobami.
D. Design pisze:
wibwk pisze:ILS w EPMO? Ok. kiedyś będzie, za lat kilka, teraz po co?
To dziwny argument. Po pierwsze ILS stoi i jest aktualnie certyfikowany. Po drugie - można nie korzystać. W/g działu handlowo-marketingowego ma wejść do użytku niedługo..
Przecież wiesz ile trwa certyfikacja nowego sprzętu, w każdym razie ILS "ABCD" niezbyt mi się podoba gdy w realu go brak.
D. Design pisze:
wibwk pisze:Zdażają się obiekty których cień do końca odpowiada kształtowi, drobiazg - testować ;) .
Żadne obiekty z miasta nie mają cienia, gdyż częściowo znajdują się pod ziemią i z cieniem wyglądałoby to fatalnie.
Tu chodziło mi np. o wieżę w EPMO, kratownica daje cień bryły, sama wieża też wygląda jak przekonwertowany model a przecież tak nie jest.
D. Design pisze:
wibwk pisze:Stanisławie, nic nie wspominałem o cenie, ta za scenerię jest dla mnie bez znaczenia a na pewno nie jest wykładnikiem jakości, ten wtręd w Twojej odpowiedzi na mój post chyba był trochę nie przemyślany i nie na miejscu.
Wbrew pozorom dla bardzo wielu użytkowników cena jest ważnym elementem dodatku. Są wśród nich zarówno uczniowie jak i osoby robiące CPL.
Co Ty ciągle z tą ceną, ciągle nie rozumiem tego wtrętu.
D. Design pisze:
wibwk pisze:nie przyglądałem się uważnie ale jest inaczej, możliwe że któreś tekstury się "gryzą", może autogen zwariował.
To pewnie zależy od tego, jakie scenerie EPWA masz zainstalowane.
Matt
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

wibwk pisze:Identyczny kolorek miałem w starym Epmo, sam go nie zrobiłem tam. ;) Ten zastosowany efekt oświetlenia był wymyślony przecież jako odblask mokrego podłoża, znaki poziome można rozświetlić w nocy też innymi sposobami.
W takim razie nie było to moje EPMO.
wibwk pisze:Tu chodziło mi np. o wieżę w EPMO, kratownica daje cień bryły, sama wieża też wygląda jak przekonwertowany model a przecież tak nie jest.
Oczywiście - kratownica zrobiona jest za pomocą bryły, na którą nałożona jest teksturka z kanałem alpha. Identycznie jak zrobione są płoty, ale one mają cień usunięty.
wibwk pisze:Matt
Ok, ale nadal nie wiem, co jest nie w porządku - zresztą to bardziej pytanie do Matta. Nie wiem, jakie elementy (zwłaszcza niewidoczne) zawiera jego sceneria EPWA. Żaden z elementów zawartych w WC2013 nie ma wpływu na wygląd EPWA. Tak powinno wyglądać podejście do EPWA: http://drzewiecki-design.net/forum/view ... =2423#2423
Obrazek
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Super ogólnik. W powszechnym użyciu są co najmniej dwie wersje, do tego dochodzą różne poprawki autora.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

RzEmYk pisze:
Super ogólnik. W powszechnym użyciu są co najmniej dwie wersje, do tego dochodzą różne poprawki autora.
A co to ma za znaczenie w tej sytuacji, błyskotliwy zawsze Moderatorze? Wspomniałem o tej zmianie w wyglądzie będąc ciekaw czy ktoś jeszcze zauważyl jakieś zmiany, przecież nie wiem czy spowodował to WC2013, odinstalowanie "Ursynowa" czy z innego powodu, tak jak napisał DD, to temat dla Matt'a, z którym zresztą z różnym skutkiem na temat EPWA swego czasu sporo korespondowałem.
Wracając do WCity, u mnie miasto wyświetla się zawsze tak samo, niezależnie od punktu startu, więc nie mam takiego efektu znikania/pojawiania się, o którym wspomniał wcześniej DD. Jednak niestety tak samo oznacza w tym przypadku że podejście 33/29 pokryte jest tylko foto teksturą na odległośc kilku kilometrów przed progiem, 11/15 jest w pełni zapełnione - głównie autogenem chyba bo trochę się z realem rozmija. Brakuje mi też budynków osiedli Rakowiec, Okęcie, Służewiec, sama fotekstura, miasto na tym kierunku kończy się u mnie na szpitalu "Banacha" a właściwie na czym co go w najmniejszym stopniu ani kształtem ni oteksturowaniem nie przypomina, szkoda bo to wielkie i charakterystyczne budowle. Sama Warszawa najlepiej wygląda w okolicach Babic, nowe EPBC też jest klimatyczne, brawo. Ulubione lotnisko? ;)
Po odinstalowaniu: VFRPL3dLandmarks, w W-wie widoczne mam tylko kominy elektrociepłowni. Tak ma być? Jeśli tak to trochę szkoda, wymieniony dodatek dawał więcej w tych miejscach.

P.S.
Mam nadzieję że dźwig koło Mariott'a sugeruje że to nie ostateczna wersja pięknej scenerii "WC2013" i nie pozostanie tam po "wsze czasy". :)
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Jeszcze raz:
1. Screeny "jak powinno być": http://www.drzewiecki-design.net/prodWC2013.htm
2. Screeny poprawnie wyglądającego podejścia rwy33: http://drzewiecki-design.net/forum/view ... =2423#2423

Naprawdę nie mam zdolności telepatycznych, ani aby sprawdzić który z dodatków wrzuca exclude, ani żeby zobaczyć jak to faktycznie wygląda. Mam jedynie pewność, że nie nasz produkt autogen usuwa. Rozumiem, że próbowałeś deaktywować EPWA w scenery library, aby najbardziej oczywistym sposobem sprawdzić, czy to ono powoduje zanik autogenu, i efekt był ten sam?
Obrazek
Tyszek
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Doszedłem do pewnego wniosku, czy ktoś posiada Ground Environment i posiada problemy z WC2013?
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

GE to moim zdaniem tylko tekstury.
Obrazek
PatrykBielan
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Oznajmiam iż projekt Ursynów V4 zostanie zintegrowany z Warsaw City 2013 X, dodaje screen:

Obrazek
www.zaq-design.pl
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

D. Design pisze:A to już inna dyskusja i z chęcią odpowiem.
Doskonale wiem, dlaczego tak się dzieje. Nie przekręcaj, proszę. Jest to ograniczenie FS9 i efekt ten pojawia się nie zawsze - dlatego na forum umieściłem 200 megabajtową poprawkę do ręcznej zmiany tekstur groundu. Jeśli ktoś potrafi zrobić to automatycznie, z chęcią z takiej wiedzy skorzystam. Niestety żaden projektant z kilku moich znajomych firm (w tym Aerosoft) nie mógł w tym pomóc. Ale jest rozwiązanie problemu, więc uważam, że nie jest to bug.
Sorry że do tego wracam, ale trochę mnie uderzyła ta odpowiedź, głównie chyba styl.

Cyt. z Drzewiecki Design Tutorials: "Dzień, w którym FS zmienia porę roku w danym regionie trzeba sprawdzić doświadczalnie, zmieniając daty i obserwując, którego dnia tekstury drzew i ziemi ulegną zmianie. Znając datę, można z łatwością obliczyć dzień roku, korzystając m.in. z mojego narzędzia ze strony Tutoriale." Koniec cytatu.

Ze swej strony mogę dodać że jeśli nie chce się "sprawdzać doświadczalnie", zawsze można sprawdzić to w odpowiednim dla danej szerokości geo. pliku .bgl odpowiedzialnym za autogen.
Jeśli nawet "Aerosoft" tego nie wie, to wiedzą to np. na rosyjskich forach, doskonale problem jest opisany chociażby na forum projektu UNTT. Tam również bywa zima. ;)

Jeszcze raz Stanisławie, wybacz że do tego wróciłem, ale nie bardzo lubię "gdy robi się ze mnie wariata" zbywając dogmatami. Napiszę to jeszcze raz, wydajecie wspólnie świetne projekty, ale zauważam coraz częsciej chęć podążania na skróty.
X52
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Przyjmuję do wiadomości. Generalnie pomału będziemy wycofywać się z projektowania pod 9, głównie ze względu na porównywalnie mały (ostatnimi czasy) popyt. To oczywiście wcale nie dziwi - jeśli już to to, że FS2004 był na rynku "żywy" tak bardzo długo. Są w nim jednak, między niezaprzeczalnymi plusami w postaci mniejszych wymagań sprzętowych, spore ograniczenia, głównie wizualne (np. ground 4.8m/pix). Moim zdaniem 2013 będzie ostatnim rokiem życia FS9.
Obrazek
Tyszek
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Choćbyś Stanisławie robił potem scenerie tylko dla FSX, to i tak zostaję przy FS9. Pomimo dobrego sprzętu i tak nie jestem w stanie go skonfigurować, non stop niskie klatki na PMDG 737NGX. Wyrzuciłem pieniądze w błoto.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

To jeden z powodów (oprócz mojego osobistego sentymentu, bo w końcu FS2004 pany!) dla którego nadal wspieramy FS9.
Obrazek
PatrykBielan
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Obrazek
Obrazek
www.zaq-design.pl
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Sceneria jest ukończona. Aktualnie buduję instalator i przygotowuję dokumentację. Plik do ściągnięcia będzie ważył 4GB, przede wszystkim z powodu bardzo dobrej jakości tekstur ziemi. Produkt powinien być dostępny jutro, jednak nie mogę tego zagwarantować z powodu bardzo niskich prędkości uploadu 20km od centrum Warszawy (2Gb)! Na pewno postaramy się udostępnić jak najszybciej.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Czy dobrze mi się zdaje, że zdjęcie ziemi pochodzi z kwietnia 2009?
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Bardzo możliwe. Zauważalny jest bardzo wysoki poziom Wisły.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

?
Wydaje mi się, że nie rozumiesz czegoś w moim pytaniu, ale sam pytajnik nie pomoże mi rozwinąć niejasnej części.
-
Widzę, że post został edytowany, dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony ndz 16 gru, 2012 23:28 przez PZL Belfegor, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ