Jestem nowa więc mała prezentacja... Latam na FSX od 8 lat, może inaczej, latałam jakieś 8 lat temu, kolega pilot pokazał mi FSX od strony bardziej technicznej (VOR, flaps itd) i później nie miałam czasu (praca). Teraz chcę troszkę powrócić do latania. Zauważyłam, że powstało dużo nowych stron na necie, trochę poczytałam i zdecydowałam się na kupno płatnych dodatków, żeby polepszyć jakość graficzną i wraz z tym przyjemność latania. Nabyłam kilka dni temu dodatki do mojego FSX Gold Edition [Professionnelle + Acceleration], i teraz nie wiem co i jak i od czego zacząć
Oto one:
- Xtreme FSX PC
- GEX (Ground Environment X Europe)
- UTX (Ultimate Terrain X)
- Active Sky 2012
- My Traffic 2010
- VFR Poland - Simdesign
Nie umiem angielskiego i już się męczyłam nawet zamawiając te dodatki ze sklepów internetowych, ale udało się
Więc pokolei:
1/ Xtreme FSX PC
Instrukcje przeczytałam i ogólnie program (interfejs) rozumiem. Trzeba go odpalić przed FSX, obliczyć np. profil VFR, potem go zapisać, potem go wgrać no i na samym końcu odpalić FSXa, bo oto sam program pyta.
2-3/ GEX i UTX
Zainstalowałam, niby jest, ale nie wiem czy tak naprawdę wszystko jest i czy dobrze ustawione w samym programie, no i nie wiem czy coś muszę pozmieniać w ustawieniach FSX.
4/ Active Sky 2012
Zainstalowany, ale nie rozumiem jeszcze interfejsu. No i nie wiem, czy w ustawieniach FSX muszę coś jeszcze grzebać, żeby zdezaktywować silnik pogodowy oryginalny FSXa? No i jeżeli dobrze zrozumiałam użytkowników na forach, że jak kupiłam tą wersję "AS2012" to że jest bezsensu do tego dokupywać "REX-a", bo mam już ponoć textury już w tym AS2012. Prawda?
No i tu też pojawił się problem, bo skąd teraz uruchamiać FSX? Z "Xtreme FSX" czy "AS2012", bo oby dwa programy dają mi taką możliwość.
5/ My Traffic 2010
Jest wszystko OK, bo mam dużo innych samolotów, których nie ma w samej wersji FSX.
6/ VFR Poland - Simdesign
Ściągnięte i zainstalowane, ale jak latam to wszystko jest spłaszczone, więc tak jak wyczytałam na forach to ponoć nie ma "autogenu", ale ja go naprawdę zainstalowałam wraz ze sceneriami VFR Poland.
OGÓLNIE TO KOSZMAR
Pomóżcie mi proszę!!!
W jaki sposób i pokolei instalować, ustawiać i sprawdzać czy chodzi. Teraz mam taką chęć, żeby wszystko odinstalować, przeczyścić rejestr (RegCleaner, Odkurzacz itd.) i na nowo wszystko zainstalować, żeby nic się "nie gryzło" i dobrze chodziło.
Czytając wszystkie fora i stronki (siedzę już od tygodnia, bo jestem na zwolnieniu lekarskim) wiem, że są specjaliści między Wami, którzy to wszystko rozumieją. Ja nie jestem informatykiem, ani programistą i jestem zielona. Dużo już się dowiedziałam, no może do takie stopnia, że jak coś odpiszecie to będe wiedziała co to jest i gdzie być może klikać
Z góry chciałabym wszystkim podziękować!!!
Pozdrawiam
Caro