Witam wszystkich fanów wirtualnego latania.
Przejdźmy od razu do rzeczy. Mam super wizję do zrealizowania, niemniej jednak ażeby ta wizja przekształciła się w życie potrzebuje waszego poparcia (Użytkowników forów wirtualnego latania).
Jeżeli panowie od ekipy Drzewiecki Design zobaczą, że nie tylko mnie zależy, to może by coś się ruszyło. Do rzeczy chciałbym ażeby powstał nowy poprawiony produkt o nazwie Kraków City który będzie wzorowany na produkcie Warsaw City. Więcej do tematu jutro i bardzo proszę o zrozumienie. Marzeniem moim było zostać pilotem. Niestety nie udało się go zrealizować, pozostało mi latać na symulatorach.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 14:56 przez krakus, łącznie zmieniany 2 razy.
Panie Adamie wiem, że ten projekt jest realizowany ale ja chciałbym ażeby powstał trochę pod innym kątem. Proszę pamiętać o tym, że gdyby Kraków od razu wyglądał tak jak Warsaw City to nie było by problemu.
[ Dodano: Pon 04 Sie, 2014 12:32 ]
Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do zapoznania się z moim pomysłem dotyczącym zupełnie nowego produktu: Kraków City. Mam nadzieję, że ekipa DDesign gdy już upora się z Lotniskiem Chopina, Lotniskiem w Moskwie i innymi produktami zajmie się Krakowem. Moim zdaniem jest to dobry pomysł ponieważ Lotnisko w Balicach zmienia się na naszych oczach a więc jest to dobry pomysł na kontynuowanie zabawy z Krakowem.
Teren Krakowa ze zdjęć satelitarnych o rozdzielczości 1024/1024 tak jak lotniska w produktach Polish Airports.
- Do każdego miejsca przypisany obiekt.
Szczegółowe obiekty Krakowa:
- Stare Miasto
- Lotnisko Rakowice-Czyżyny, Muzeum Lotnictwa Polskiego, jednostka WP przy ulicy Ułanów, Park Lotników Polskich - tereny lotniska wykonane tak jak lotnisko EPBC Babice w produkcie Warsaw City.
- Park krajobrazowy Dolinki Krakowskie, Las Wolski, Bielańsko-Tyniecki Park Krajobrazowy, Park Skały Twardowskiego, Błonia Krakowskie, Park Jordana, Las Borkowski, Las Kosocicki, Lasek Łęgowski, Mogilski.
- Osiedla mieszkaniowe
- Galerie (Bronowice, Krakowska, Bonarka, Kraków M1, Real, Carrefour, LeroyMerlin, OBI, Ikea, Castorama, Praktiker itd.
Czyli kolejne wakacyjne "zbierzcie się i zróbcie".
Chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie jest czasochłonne i kosztowne tworzenie scenerii, zwłaszcza tego typu.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 16:44 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pewno kosztowne, ale mniej czasochłonne niż wykonanie Nowego Jorku, a teraz ruskiego lotniska, wstyd, że Kraków jest zaniedbywany, a Warszawa jako stolica pięknie się prezentuje.
Pisz poprawnie, stosuj interpunkcję.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 17:19 przez krakus, łącznie zmieniany 2 razy.
Zamiast płakać na forach, weż i spróbuj sam coś zrobić. Będziesz wiedział jakie to koszty i ile potrzeba przy tym pracy.
Poza tym, sceneria Nowego Jorku sprzeda się lepiej niż Krakowa.
PS Nie, mapka skopiowana wprost z google maps nie może być podkładem w scenerii ze względów prawnych.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 17:26 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
krakus pisze: Proszę sobie zapisać do rozdzielczości FSX to
A co to znaczy?
malowanie, sam je zrobiłem
Płaszczyzny jednolitego koloru, szału nie ma. Do czego ten repaint, AI?
EPKC, którego nie ma
Swego czasu było stworzone pod FS9 przy okazji zlotu na VATSIM. Chyba go nie zachowałem.
Polska mentalność, Aerosoft jakoś robi scenerie i to o wiele lepsze.
Idź płacz do Aerosoftu, że nie chce robić polskiego miasteczka.
Albo lepiej - wyłóż z kieszeni z (powiedzmy) 20 tysięcy na zdjęcia lotnicze miasta i okolic. Będzie na czym pracować. Następnie spędzaj x godzin dziennie przy ręcznym ustawianiu autogenu. http://drzewiecki-design.net/forum/viewforum.php?f=16
Polską mentalność prezentujesz Ty, rzucasz hasełkami bez wyobrażenia jakie to przedsięwzięcie. Oczywiście z obowiązkowym fochem "a oni robią lepiej, a wy wcale".
Wyglądasz na następnego nastolata z wolnym czasem w wakacje.
Żeby się opłacało coś robić, musi być na to rynek zbytu. Chcesz za 20 Euro coś, co kosztuje powiedzmy z 10000 Euro (zdjęcia, obróbka, koszty utrzymania serwerów, informatyków, supportu, itd).
Zrób sam i rozdawaj za darmo, wszyscy będą szczęśliwi!