[FS] Kraków City

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

krakus

[FS] Kraków City

Post autor: krakus »

Witam wszystkich fanów wirtualnego latania.
Przejdźmy od razu do rzeczy. Mam super wizję do zrealizowania, niemniej jednak ażeby ta wizja przekształciła się w życie potrzebuje waszego poparcia (Użytkowników forów wirtualnego latania).
Jeżeli panowie od ekipy Drzewiecki Design zobaczą, że nie tylko mnie zależy, to może by coś się ruszyło. Do rzeczy chciałbym ażeby powstał nowy poprawiony produkt o nazwie Kraków City który będzie wzorowany na produkcie Warsaw City. Więcej do tematu jutro i bardzo proszę o zrozumienie. Marzeniem moim było zostać pilotem. Niestety nie udało się go zrealizować, pozostało mi latać na symulatorach. ;)
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 14:56 przez krakus, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Adam73
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: POZnan*

Post autor: Adam73 »

Windows 10 HE 64Bit, Gigabyte Z390 Gaming X, Intel I7-9700K, Ram: 16GB, GeForce RTX270, 2xSSD, 1xM2
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Re: [FS] Kraków City

Post autor: RzEmYk »

krakus pisze:Jeżeli panowie od ekipy Drzewiecki Design zobaczą, że nie tylko mnie zależy, to może by coś się ruszyło.
Czyli co, zbierzmy się i niech Drzewiecki Design zrobi?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
krakus

FSX Kraków City

Panie Adamie wiem, że ten projekt jest realizowany ale ja chciałbym ażeby powstał trochę pod innym kątem. Proszę pamiętać o tym, że gdyby Kraków od razu wyglądał tak jak Warsaw City to nie było by problemu.

[ Dodano: Pon 04 Sie, 2014 12:32 ]
Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do zapoznania się z moim pomysłem dotyczącym zupełnie nowego produktu: Kraków City. Mam nadzieję, że ekipa DDesign gdy już upora się z Lotniskiem Chopina, Lotniskiem w Moskwie i innymi produktami zajmie się Krakowem. Moim zdaniem jest to dobry pomysł ponieważ Lotnisko w Balicach zmienia się na naszych oczach a więc jest to dobry pomysł na kontynuowanie zabawy z Krakowem.

Teren Krakowa ze zdjęć satelitarnych o rozdzielczości 1024/1024 tak jak lotniska w produktach Polish Airports.

- Do każdego miejsca przypisany obiekt.

Szczegółowe obiekty Krakowa:

- Stare Miasto

- Lotnisko Rakowice-Czyżyny, Muzeum Lotnictwa Polskiego, jednostka WP przy ulicy Ułanów, Park Lotników Polskich - tereny lotniska wykonane tak jak lotnisko EPBC Babice w produkcie Warsaw City.

- Park krajobrazowy Dolinki Krakowskie, Las Wolski, Bielańsko-Tyniecki Park Krajobrazowy, Park Skały Twardowskiego, Błonia Krakowskie, Park Jordana, Las Borkowski, Las Kosocicki, Lasek Łęgowski, Mogilski.

- Osiedla mieszkaniowe

- Galerie (Bronowice, Krakowska, Bonarka, Kraków M1, Real, Carrefour, LeroyMerlin, OBI, Ikea, Castorama, Praktiker itd.

- Dworzec główny, trakcje kolejowe, dworce autobusowe.

- Autostrady
- Ulice główne przelotowe
- Ulice główne

-Obiekty sportowe

-Kina, teatry, parki wodne, kościoły, szpitale, zakłady produkcyjne.

-Huta im. Tadeusza Sędzimira ( Arcelormittal Poland)

- Cmentarz Rakowicki, Batowice, Grębałów.

Pisz poprawnie. Nie edytuj postów, by usunąć poprawki.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 16:43 przez krakus, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Czyli kolejne wakacyjne "zbierzcie się i zróbcie".
Chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie jest czasochłonne i kosztowne tworzenie scenerii, zwłaszcza tego typu.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 16:44 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
krakus

Kraków City

Na pewno kosztowne, ale mniej czasochłonne niż wykonanie Nowego Jorku, a teraz ruskiego lotniska, wstyd, że Kraków jest zaniedbywany, a Warszawa jako stolica pięknie się prezentuje.

Pisz poprawnie, stosuj interpunkcję.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 17:19 przez krakus, łącznie zmieniany 2 razy.
Fear
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lubin/ EPLU

Re: Kraków City

Post autor: Fear »

krakus pisze:Na pewno kosztowne, ale mniej czasochłonne niż wykonanie... a teraz ruskiego lotniska, wstyd...
A czemu wstyd?

A niedługo do Warszawy dojdzie lotnisko EPWA :P
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Zamiast płakać na forach, weż i spróbuj sam coś zrobić. Będziesz wiedział jakie to koszty i ile potrzeba przy tym pracy.
Poza tym, sceneria Nowego Jorku sprzeda się lepiej niż Krakowa.

PS Nie, mapka skopiowana wprost z google maps nie może być podkładem w scenerii ze względów prawnych.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 17:26 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
krakus

Kraków City

:P Proszę sobie zapisać do rozdzielczości FSX to malowanie, sam je zrobiłem:

simviation.com/1/download-file?file=Texture+Pack.zip&fileId=43843

Warszawa jest fajnym miastem, ale wstyd dlatego, że muzealny samolot nie ma bazowania na EPWA, tylko na EPKC, którego nie ma :P

Ostatnie upomnienie.

[ Dodano: Pon 04 Sie, 2014 17:28 ]
Polska mentalność, Aerosoft jakoś robi scenerie i to o wiele lepsze.
Ostatnio zmieniony pn 04 sie, 2014 17:30 przez krakus, łącznie zmieniany 2 razy.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Dlaczego nie napisałeś w tej sprawie do Aerosoftu, skoro robi lepsze scenerie? I co to znaczy "zapisać do rozdzielczości FSX"?
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Re: Kraków City

krakus pisze::P Proszę sobie zapisać do rozdzielczości FSX to
A co to znaczy?
malowanie, sam je zrobiłem
Płaszczyzny jednolitego koloru, szału nie ma. Do czego ten repaint, AI?
EPKC, którego nie ma :P
Swego czasu było stworzone pod FS9 przy okazji zlotu na VATSIM. Chyba go nie zachowałem.
Polska mentalność, Aerosoft jakoś robi scenerie i to o wiele lepsze.
Idź płacz do Aerosoftu, że nie chce robić polskiego miasteczka.

Albo lepiej - wyłóż z kieszeni z (powiedzmy) 20 tysięcy na zdjęcia lotnicze miasta i okolic. Będzie na czym pracować. Następnie spędzaj x godzin dziennie przy ręcznym ustawianiu autogenu.
http://drzewiecki-design.net/forum/viewforum.php?f=16

Polską mentalność prezentujesz Ty, rzucasz hasełkami bez wyobrażenia jakie to przedsięwzięcie. Oczywiście z obowiązkowym fochem "a oni robią lepiej, a wy wcale".
Wyglądasz na następnego nastolata z wolnym czasem w wakacje.
Żeby się opłacało coś robić, musi być na to rynek zbytu. Chcesz za 20 Euro coś, co kosztuje powiedzmy z 10000 Euro (zdjęcia, obróbka, koszty utrzymania serwerów, informatyków, supportu, itd).
Zrób sam i rozdawaj za darmo, wszyscy będą szczęśliwi!
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Do czego ten repaint, AI?
Do Jaka-18 Alexandra 'Swingmana' Pisarenki.
http://simviation.com/1/search?submit=1 ... &x=18&y=15
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Obrazek
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Róbcie, zapłaci Wam nawet 200 zł, ale ma być! ;k
ODPOWIEDZ