Pomocy-"zapadające się samoloty"

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPGL

Pomocy-"zapadające się samoloty"

Post autor: matt3usz »

Witam, mam pewien problem, otóż od czasu kiedy pierwszy raz zagrałem w trybie multi samoloty poprostu zaczęły się zapadać pod ziemie. Przykładowo wybieram Cessne, lotnisko Hearthow. Ustawiam samolot odrazu na pasie, zwalniam hamulce i samolot zapada się. Probowałem w trybie slew wynieśc samolot na pewną wysokośc i lecieć dalej, jednak samolot wtedy zwalnia i również zaczyna spadać. Co robić POMOCY??!!!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez matt3usz, łącznie zmieniany 1 raz.
ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL= w fs9.cfg, pobaw się wartościami. [19-22]
Prawdopodobne też, że masz >1 pliku odpowiedzialnego za ten sam teren, FS głupieje i stąd wyboje.
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Mam fs2002:] ale dziwne ze problem pojawił się dopiero gdy zagrałme 1 raz online??
ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Czyli zapadł się Twój (problem jest) czy pozostali (normalne, nie przejmuj się)?
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nie grałem na IVAO, ani VATSIM, tylko przez IP byłem sam, i tak jak napisałem puszczam hamulce i samolot pod ziemie (każdy samolot, nawet defaultowe), nie hce przeinstalowywac bo mam juz kilka naprawde fajnych samolocików sciągniętych. Zzapadł się Mój, bo innego nie było :]
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Zdarzył mi się taki sam problem jak miałem FS2002 Pomóc Ci może tylko reinstalka

Nie bój się o samoloty - po odinstalowaniu FS pozostaw w spokoju folder aircraft w glownym katalogu FS Jedynie scenerie będziesz musiał instalować jeszcze raz

Posta zmieniłem całkowicie - sorki jeśli coś było niezrozumiałe ;)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez tidit, łącznie zmieniany 1 raz.
ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Tidit, masz niesprawne ręce/klawiaturę. Napisz jeszcze raz ze znakami, bo czytać się nie da!
ODPOWIEDZ