Konstrukcje pogodowe do FS2004

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

zgudi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Domaszowice

Konstrukcje pogodowe do FS2004

Post autor: zgudi »

Przeszukałem conieco to forum, ale nic jak na razie nie znalazlem. Chodzi mi o konstrukcje pogodowe podobne jak te dostępne w standardzie flight sim 2004.

Czy istnieją gdzieś inne konstrukcje dostępne do ściągnięcia lub programy pozwalające na zaprogramowanie rozwoju pogody w ciągu dnia?

Modyfikowałem trochę pogodę w programie standardowego flighta, ale nigdy pożądanych efektów nie osiągnąłem (np. żeby na pięknym bezchmurnym niebie zaczynały się rozbudowywać cumulusy, a potem groźne burze).
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Uważaj! Niebieski to kolor moderatora :-X :P
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Niebieski juz poprawiony (zgudi, przeczytaj regulamin).
Odpowiadając na Twoje pytanie, poszukaj na www.flightsim.com pliczku o nazwie: wx_theme.zip. Opis:
A tutorial in PDF format that will teach you how to make your own weather themes such as the ones that come included with FS2004.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
zgudi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Domaszowice

Post autor: zgudi »

Ostatnio latalem wokół tatr z zainstalowanym dodatkiem "Tatry", korzystałem z konstrukcji "cold front"
Niestety, chmury cumulus, które zaczęły się pojawiać, tworzyły się częściowo, lub prawie całkowicie zanurzone w równinnym i dolinnym terwnie wokoło Tatr. Chodzi mi o tereny dolin bardziej oddalonych od samych Tatr (np. doliny wokół wzgórz beskidu).
To zjawisko chmur postających tylko przy ziemi wyglądało bardzo nienaturalnie.
Czy istnieje jakaś rada na takie błędy??
ODPOWIEDZ