Projekt "Okolice lotniska Balice"

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: rophone »

Tak, jak obiecałem, oto, pod choinkę, mini fotosceneria „Okolice lotniska Balice” :) (letnia). Ma własny instalator, więc wystarczyć rozpakować do dowolnego katalogu i uruchomić InScen.exe.

http://rophone.da.pl/olb/OLB.zip

W sprawach formalnych: informuję, że sceneria „Okolice lotniska Balice”, w żadnym razie nie jest wersją demonstracyjną jakiegokolwiek istniejącego, lub przyszłego produktu.

Życzę udanych, wysokich… nie, w tym przypadku raczej niskich :D lotów i Wesołych Świąt.
Qba.
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

rophone, to jest CUDNE!

dziękuje!
Kamil_W
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Blisko EPKK

Post autor: Kamil_W »

tyle co zdazylem zobaczyc zanim mi sie komp zresetowal - piekne!
| Athlon 2500+ Barton | 1,5GB RAM | 160GB HDD | ATI Radeon X1950GT | Philips 150S4 | FS2004 |
skuter

Post autor: skuter »

A czy w projekcie będzie Bochnia ;) ?
Jeśli tak to mogę służyć radą i poradą :).
JeV
Jet Captain
Jet Captain

skuter pisze:A czy w projekcie będzie Bochnia ;) ?
Jeśli tak to mogę służyć radą i poradą :).
Przeczytaj sobie dokladnie watek jeszcze raz
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: lechende »

Daleki jestem od screenów z lotów offline bo mnie denerwują bo wiecznie to samo etc.
Ale jak to kiedyś Gwidke napisał " Obrazek " ;-))))))))
Nie mam nic do dodania. Każdy musi to mieć!

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

√ numer 11.jpg - wydawało mi sie ze fsscene to miód nad miody, ale to był tylko jakiś nędzny majak ;-)
Obrazek

Kuba, nie ma co pisać. koń jaki jest każdy widzi. Trzeba powołać fundacje wolontariuszy, którzy przejmą od Ciebie Twoje real obowiązki, a to pozwoli Ci na zajecie sie tylko i wyłacznie rozbudowa OLB'a :-)

Gratuluje i wesołych Świąt! Świetny prezent.
Obrazek
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain

no ale w okolicach KK nie ma takich gór :-)
Obrazek
Kamil_W
Cadet
Cadet

sceneria bardzo mi sie podoba, ale mimo to zgadzam sie ze squeezer'em. duzo fajniej lata sie z autogenem. o ile nie ma to duzego znaczenia lecac benkiem, to latajac vfr jakas nieduza maszynka jest znacznie przyjemniej.
| Athlon 2500+ Barton | 1,5GB RAM | 160GB HDD | ATI Radeon X1950GT | Philips 150S4 | FS2004 |
Krzysztof Książek

Post autor: Krzysztof Książek »

No nie ma. Tyle że:
1. Jak latać, to i po Beskidach.
2. Że nie ma, to tym gorzej. Bo mamy płaski teren. I co z tego że tekstura foto, skoro rozciapana. A tak to co jakiś czas zagajniczek, jakieś osiedle domków, las... I od razu teren, choć płaski, staje się bardziej urozmaicony. A nie szaro/buro/zielona plama.
To be honest, wolę dobry landclass + sensowne tekstury + autogen + parę innych dodatków niż to co widziałem na screenach VFR Poland.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Robiłem, owszem próby z autogenem, ale wierzcie mi, sceneria o takiej jakości fotograficznej po nałożeniu autogenu, wygląda, jakby dostała ospy :) i wiele traci, zwłaszcza tereny leśne.

Zresztą zrobienie autogenu jest tak BANALNE, że każdy może spróbować, poświęcając 15 minut na lekturę opisu w Autogen SDK Microsoft'u, a następnie powiedzmy 2 godziny na dość spory obszar, w sam raz, aby się przekonać.

Poza tym autogen do scenerii, może być zrobiony niezależnie, więc może ktoś się o to pokusi :D.

Q.
Krzysztof Książek

Czy France VFR byłoby tym czym jest bez autogenu? Śmiem wątpić. Kupiłem Reunion głównie po to, żeby sprawdzić jakie możliwości ma połączenie fotoreal z autogenem. I to jest rzeczywiście połączenie sensowne. Jedyne sensowne. Zresztą, to widzać na screenach na ich stronce. http://www.francevfr.com/scenes.htm
Abstrahuję oczywiście od specjalnie przygotowywanych obiektów 3D, w tym domków do autogenu. Niech to będzie default, ale niech będzie.
Mowisz że sceneria ospy dostawała? Jak ktoś nie ma ochoty, to niech zjedzie odpowiednim paskiem do lewej i będzie miał idealnie płaski świat. Bez ospy. Miło byłoby mieć wybór.

Być może zrobienie autogenu rzeczywiście jest banalne ale, po pierwsze, ja się przekonywać nie muszę. Wiem że to jest jedyne sensowne wyjście. Po drugie, jestem osobą leniwą i samemu dłubać mi się nie będzie chciało. Za to bardzo chętnie bym zapłacił te -naście (-dzieścia) złotych więcej żeby mieć to "included" w ostatecznym produkcie.
Jeśli nie będę miał, no cóż... Szkoda.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Cóż, myślę, że zdania w sprawie autogenu będą podzielone. Wiadomo, że zarówno z autogenem, jak i bez niego, dużą rolę odgrywa wyobraźnia. Kiedyś byłem gorącym zwolennikiem autogenu, ale od kiedy zetknąłem się z naprawdę dobrymi fototeksturami, coś zaczęło mi nie grać. Wiadomo, że plama na ziemi jest denerwująca, ale w lotach na orientację, na sensownej wysokości np. 2000ft AGL, mimo wszystko wolę prawdziwą plamę od zdecydowanie nieprawdziwego budynku.
Obszary leśne natomiast polecam wszystkim do wypróbowania. Można sobie je zrobić w kilkanaście minut w annotatorze.
Co innego obiekty charakterystyczne. Te zdecydowanie być powinny, ale to już nie autogen.

Za kilka dni postaram się zrobić jakiś niewielki fragment autogenu do dyskusji.

A tak w ogóle, to przecież chodzi przede wszystkim o czas, a raczej jego brak :cry:

Pozdrawiam,
Qba.
JeV
Jet Captain
Jet Captain

Mnie się bez AG podoba :lol:

Gdyby tak wyglądało VFR Poland to bym kupił :P
Paweł Baster
Cadet
Cadet

Post autor: Paweł Baster »

Piękna sceneria photo. Bardzo dobra jakość tekstur na plus w stosunku do VFR Poland - szczególnie widać to na przykładzie lasów, dróg. Latam głównie na photo sceneriach i autogenu osobiście nie potrzebuję do latania.

Jeżeli mógłbym coś zasugerować to fajnie jakby wszystkie większe stawy i jeziorka miały wodę z FSa. np. na zdjęciu na podejściu do rwy 25 jest kilka stawów co widać na teksturach obok lewego skrzydła. (na zdjęciu cessna leci akurat w drugą stronę - w kierunku krakowa)

Mam jeszcze pytanie co do daty kiedy były robione zdjęcia. Wg mnie są dość stare - tzn nie ma stacji benzynowych po obu stronach autostrady za bramkami w kierunku katowic - nie ma chyba też samych bramek z opłatami.

Sorki ale wysłałem 2 razy zdjęcie
Załączniki
stawym.jpg
stawym.jpg (52.9 KiB) Przejrzano 28804 razy
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Paweł Baster pisze:Mam jeszcze pytanie co do daty kiedy były robione zdjęcia...
Poinformowano mnie, że zdjęcia są z roku 1997, czyli mają 8-9 lat. Na forum Vatsim ktoś napisał, że mają 20 lat :lol: , a wtedy chyba nie było jeszcze obwodnicy.
Nowsze, lotnicze zdjęcia kolorowe po prostu nie istnieją, ale w dzisiejszych czasach dla grafików nie ma rzeczy niemożliwych, więc nie wykluczam update'ów :)

Z jeziorkami słuszna uwaga, nie tylko tymi na ścieżce podejścia. Postaram się, aby update było jak najszybciej, może jeszcze w tym tygodniu.

Pozdrawiam,
Q.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Poniżej link do update dla scenerii "Okolice lotniska Balice" poprawiający topografię zbiorników wodnych. Zmuszony byłem również zastosować flattening, aby uniknąć "górzystej" wody, co wpływa odrobinę negatywnie na mesh'a, ale i tak jest lepiej.

http://rophone.da.pl/olb/OLB-upd01.zip

Instalacja:
Rozpakować pliki, dokładając OLB-FLTN01.bgl do katalogu SCENERY i nadpisując pliki tekstur w katalogu TEXTURE uprzednio zainstalowanej sceneri.

(Przepraszam, pierwotnie podałem nieprawidłową nazwę pliku zaznaczonego na fioletowo. Teraz jest poprawna)

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Zapraszam na stronę www.rophone.da.pl poświęconą tej scenerii.

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Katowice

Post autor: adams »

Ja się tak nie bawię ! Obiecany był opis 'jak to się robi' !! Mam nadzieję, że doczekam się tego.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dajcie pożyć :)
Rafał

Post autor: Rafał »

adams pisze:Ja się tak nie bawię ! Obiecany był opis 'jak to się robi' !! Mam nadzieję, że doczekam się tego.
"Jak to się robi?" - ogólnie rzecz biorąc jest to proste cep. Zahaczyłem chyba o wszystkie rodzaje dodatków do FS'a (modelowanie samolotów, budynki, gaugesy, panele, autogen, landclass, mesh, repaint itp. itd oprócz dźwięków) i z ręką na sercu mogę powiedzieć że tworzenie photoreal texures dla FSa to najprostsza z tych rzeczy.

Podstawowa kwestia to znaleźć zdjęcia. Domniemam że nie bez powodu ten projekt to "Okolice lotniska Balice" - ze względu na dostępność zdjęć w serwisie wrotamalopolski.pl. Ale zauważyłem że autor ma zgodę na to więc ok. Generalnie textury ziemi w FS'ie mają rozdzielczość 4,8m/pix (choć można tu pokombinować :) ). Zawsze starajmy się miec zdjęcia o większej rozdzielczości niż te wspomniane 4,8m/pix.
Teraz trzeba naszą bitmapkę odpowiednio "przyciąć". Tutaj muszę zaznaczyć, że musimy znać min. 2 punkty na naszym zdjęciu o znanych i dokładnych wpółrzędnych. Musimy też wiedzieć jaki dokładnie obszar chcemy pokryć texturką. FS jeśli chodzi o texturki ground dzieli cały Świat na prostokąty o szerokości (LON) 0.0146484375 i wysokości (LAT) 0.010986328125 - a te z koleii pokrywa bitmapkami 256x256px, co daje nam te wspomniane wcześniej 4,8 (w przybliżeniu). Musimy teraz ustalić jaki obszar chcemy pokryć texturkami. W FS dajemy widok z góry (ctrl + s), ustawiamy się lewym górnym (NW) rogu tego obszaru, spisujemy współrzędne (shift + s), teraz to samo z prawym dolnym rogiem (SE).

Mamy teraz wspólrzędne. Znów garść wyjaśnień - jeśli nasze współrzędne wypadną gdzieś pośrodku siatki ground textures, to FS wypełni pozostałość kolorem 0 - czyli standardowo texturą wody. Musimy obliczyć DOKŁADNE współrzędne. A robimy to tak:

1) Konwertujemy nasze współrzędne na postać dziesiętną (są od tego konwertery)
2) Dzielimy nasze LON przez 0.0146484375 i LAT przez 0.010986328125
3) Z wyników odrzucamy wszystko po przecinku, pamiętając o zaokrągleniu np. jeśli z dzielenia wyszło coś takiego 513.8900938429 to zaokrąglamy do 514, jeśli 513.12929292 to zaokrąglamy do 513.
4) Mnożymy te CAŁKOWITE liczby znów LON przez 0.0146484375 i LAT przez 0.010986328125
5) Zapisujemy je bo będą nam jeszcze potrzebne.

Teraz wyznaczamy ile tak naprawdę to jest "prostokątów" siatki. A robimy to tak że:

(operujemy teraz na tych obliczonych już współrzędnych)

1) od LON punktu SE odejmujemy LON punktu NW i dzielimy przez 0.0146484375.
2) od LAT punktu NW odejmujemy LAT punktu SE i dzielimy przez 0.010986328125
3) z tych obliczeń powinny wyjść liczby CAŁKOWITE określające ilość prostokątów w poziomie (LAT) i pionie (LON) - jeśłi nie wyszły całkowite to poplątaliście coś w obliczeniach.

Tworzymy teraz bitmapkę o szerokości "ilość w poziomie" x 256, i wysokości "ilość w pionie" x 256. I w ten arkusz wklejamy nasze zdjęcie dopasowując go tak żeby wspomniane wyżej punkty były w tych miejscach gdzie powinny. Można to robić metodą prób i błędów lub można to obliczyć. To pozostawiam wam.

Gotową bitmapkę zapisujecie. Kopiujecie ją do katalogu z programem resample.exe (jest w MS Terrain SDK). Tworzycie odpowiedni plik *.inf. Tworzycie plik wsadowy kontrolujący komilację (tworzący odp. katalogi i usuwający niepotrzebne pliki - taki przykłądowy jest w SDK). I odpalacie ten plik wsadowy. W rezultacie (o ile nie było błędów) dostaniecie w katalogu "Scenery" pliki *.bgl, a w textures *bmp.

Dodatkowo można zrobić texturki sezonowe i nocne. Wystarczy dokonać odpowiednich wpisów w pliku INF i oczywiście "przemalować" naszą bitmapkę żeby wyglądała jak należy na odp. porę roku. Wszystko jest w Terrain SDK - należy poczytać :).

Co do autogenu - to wybacz mi proszę ale uważam że po prostu Ci się nie chciało :-X . Wiem ile to kosztuje pracy bo sam się nad tym biadoliłem, ale efekt jest niesamowity :). Zaprezentuję screeny później.

Woda... żeby zrobić wodę na naszych photoreal textures wystarczy zmienić kolor pixeli w miejscu gdzie ma być na 0,0,0 (RGB) i dodać kanał alpha w trybie kolorkey dla tego właśnie koloru (są do tego specjalne narzędzia).

Jak pewnie zauważcie (o ile ktoś się pokusi) to wasza texturka nie będzie do końca pasowała do podłoża - a to z racji badziewnego defaultowego mesha made by M$. Rozwiązaniem jest zrobienie własnego na podstawie danych SRTM z USGS. Ale to już inna historia.... :roll:

Jak będzie "wzięcie" na tego typu artukuły to mogę napisać jakieś porządne tutoriale, bo to co tu macie to tylko zarys.
Rafał

Dobra chętni "betatesterzy" ;) EPNL proszeni są o kontakt via e-mail (I TYLKO E-MAIL, z PW nie biorę pod uwagę).

rophone - to żart miał być :D . A poza tym to lubię być nieoszlifowany ;)
michald
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EGUB

Post autor: michald »

Fajne jezioro Roznowskie, nawet Malpia Wyspa jest :) Testowac aktualnie niestety nie moge z braku czasu.
------------
Michal
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No cóż. SDK kiedyś pościągałem ale nie czytałem i dlatego nie wiem że tam to jest opisane.
Sceneria epnl wydaje się mieć lepsze kolory, ale to pewnie 'wina' materiału.
Dzięki za informacje.
Rafał

Nie "materiału", bo te zdjęcia też pochodzą z wrotamalopolski.pl tylko z winy edycji :). Poprawiłem kolory, kontrast, jasność i intensywność barw w edytorze. Był to niezły sprawdzian dla mojego leciwego już sprzętu. Bo "przemielenie" takiego arkusza 8000x6000px wycisnęło z niego ostatnie poty. ;)
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No tez mi sie tak wydawalo tylko nie wyobrazalem sobie jak mogles w jednakowy sposob poprawic wszystkie zdjecia.Teraz zastanawiam sie jak je pociąłeś.
Rafał

Widzisz bo ja użyłem resamplera tylko i wyłącznie po to by wygenerować pliki *.bgl i nazwy plików *.bmp. Resampler nie jest zbyt zaawansowany w edycji bitmap ;) .

Następnie oryginalny pliczek pociąłem na kawałki. Corel ma takie narzędzie do tworzenia siatki. Każdy z kawałków tej siatki (256x256) odpowiednio nazwałem (z tego co mi podyktował resampler). Teraz poddałem edycji te zdjęcia i odpowiednio wyostrzyłem. Nastęnie export tych kawałków do formatu PNG (TrueColor) - nie da się w Corelu do BMP jako siatka. Teraz przetwarzanie wsadowe tych plików na format BMP i na koniec zmiana formatu na DXT z kanałem alpha (narzędziem ConvDXT się chyba nazywał). Wcześniej wszystki obszary gdzie ma być woda pokryłem kolorem 0,0,0.

Resampler ma tą zakichaną wadę, że ciężko jest z jego pomocą zrobić dokładną FS'ową wode. Bo na krawędziach obszaru gdzie ma być ta woda dodaje dodatkowe kolory (zapewne związane jest to z filtrem skalowania) i w FSie wygląda to badziewnie - wokół jeziorka jest taka czarna otoczka. Natomiast robiąc to tą metodą którą opisałem mamy obsolutną kontrolę nad tym co robimy. Tyle że jest piekielnie pracochłonna. Ale efekt jest jaki jest :)
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Jest pewna ważna sprawa związana z kolorystyką. Wspomnieli o niej Rafał i adams.

Mowa będzie o teksturach "letnich", czyli przełom lipca i sierpnia.
Jeśli przyszłoby robić całą Małopolskę (cały czas czekam na rozwój wydarzeń), warto dla sprawy zebrać trochę opinii.
Kolorystyka użyta przeze mnie w OLB również została do czegoś dopasowana. Ponieważ miałem okazję odbyć kilka krótkich
lotów małymi samolotami jako pasażer i przy okazji wykonać trochę filmów i zdjęć, starałem się dopasować ją do rzeczywistości.
Jednak rzeczywistość rozmija się z FS'em i jego teksturami "generic", które są zbyt ciemne i czasem "przekolorowane".
Dużą rolę odgrywa również pora roku, w której były robione zdjęcia.

Jest więc pytanie: jak uważacie; czy kolory dużego obszaru (ok.16 000 km. kwadratowych) powinny być dopasowane
do kolorystyki FS, czy raczej do tych zaproponowanych w OLB?

I tu prośba do Rafała. Czy mógłbyś umieścić jakiś screen bez autogenu dla porównania?
To jest ważne, bo potem już się nie da "odkręcić".

Chciałbym, jeśli to możliwe, zebrać trochę opinii. Jeśli zdania będą równo podzielone, zrobimy średnią :D .

Przypuszczam, że będzie to z korzyścią dla wszystkich.

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain

A jak jest z nazwami plików ? Samemu się je nadaje ? A jeśli nie, to skąd kompilator wie które zdjęcia łączyć ze sobą ( które są obok siebie )
Rafał

Przepuszczasz całą bitmapę przez resamplera. On utworzy Ci BGL(y) i BMP już nazwane odpowiednio. Co do nazywania to chyba jest jakiś algorytm, szczegółów co do tego nie znam - bo do niczego mi to nie potrzebne. Pewnie znajdziesz to na jakimś anglojęzycznym forum. Cały "myk" polega na tym żeby podmienić te "oryginalne" BMP na nasze własne przerobione i z dodanym kanałem alpha.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Wersja "zimowa" na stronie
www.rophone.da.pl
lub
www.rophone2.da.pl

(ten pierwszy link ostatnio bywa nieaktywny)

Pozdrawiam,
Qba.

P.S.

Za kilka dni będzie autogen. Niniejszym zwracam honor tym z Was, z którymi pozwoliłem sobie polemizować na ten temat. Cóż, errare humanum est. :)
Wystarczy spojrzeć na próbkę:
www.rophone2.da.pl/Vis/olbagn1.jpg

Q.
Krzysztof Książek

rophone pisze: Za kilka dni będzie autogen. Niniejszym zwracam honor tym z Was, z którymi pozwoliłem sobie polemizować na ten temat. Cóż, errare humanum est. :)
Wystarczy spojrzeć na próbkę:
www.rophone2.da.pl/Vis/olbagn1.jpg
Miło słyszeć. Powoli wyzbywam się wątpliwości czy wydam pieniądze jeśli zakończysz ten projekt.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No to jeszcze jeden dla zachęty:

www.rophone.da.pl/Vis/olbagn2.jpg

Q.
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Fajny ten autogen, ale najlepiej to wychodzi on chyba na wsi, bo tam są domki. W mieście są bloki, a tych zdaje się w FS-ie brakuje.
Autogen bez wątpienia dobry jest do tworzenia drzew w lesie, choć podejrzewam, że nie ma rozróżnienia na lasy iglaste i liściaste.
A te hale to też autogen ?
Na swojej stronie mógłbyś zamieścić prostą mapkę aktualnego zasięgu swojej scenerii oraz ewentualnie przewidywany jej obszar.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

adams pisze:W mieście są bloki, a tych zdaje się w FS-ie brakuje.
Też są, ale bardziej w stylu amerykańskim. Chyba, że wystarczy mi czasu na row buildings, do których można stosować własne tekstury. Wyjdę z własnego wieżowca w stylu "wczesny Gierek", pstryknę parę zdjęć i mamy polskie bloki. A co!
adams pisze:...podejrzewam, że nie ma rozróżnienia na lasy iglaste i liściaste.
Jest.
adams pisze:A te hale to też autogen ?
To słynne w regionie szklarnie krzeszowickie (głównie pomidory). Nie, to nie autogen. Są płaskie.

Główny problem leży w tym, że w rzucie pionowym czasem ciężko odróżnić np. prostokątny staw rybny od wieżowca :D , A ja nie znam każdego zakątka wszystkich miast i miasteczek.
Przy takiej ilości obiektów nie ma na to rady i nie można spodziewać się stuprocentowej zgodności z rzeczywistością.
W przypadku autogenu chodzi raczej o wrażenia ogólne.

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Ja tylko na chwilę.

Uprzejmie informuję, że link www.rophone.da.pl jest nieaktywny dla połączeń przez TPSA z przyczyn ode mnie niezależnych.
Obecnie w pełni aktywny link do strony to www.rophone2.da.pl

Przepraszam za utrudnienia i bardzo proszę o zmianę na stronach, które używają nieaktywnego linka.

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Autogen tuż, tuż. Właściwie jest już gotowy, ale jeszcze muszę skończyć jeden z obiektów (gmax), które będą razem z nim udostępnione.
Można sprawdzić w galerii na www.rophone2.da.pl (trzy ostatnie obrazki).

Poza tym:
Projekt VFR Małopolska nabiera rumieńców. Niebawem podam więcej konkretów na mojej stronie.

Pozdrawiam,
Qba.
Kamil_W
Cadet
Cadet

swietnie to wyglada. nie moge sie doczekac az bedzie gotowe do zassania ;)
Maupa

Post autor: Maupa »

Bravo swietna robota GJ !!! :] Czekam na Autogen, oraz na dalesze twoje scenerie :D
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Zapraszam na degustację autogenu:
www.rophone2.da.pl

Pozdrawiam,
Qba.
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Obrazek

amd2000xp+, 1gbram, ati[']9250.
klatki w defoltach ~50. nie mam pytań.
w pmdg na downwindach na 070 - 2500 mam 24klatki.

Gratki Kuba!

ps.
to juz chyba simdesign nie zrobi geszeftu na poludniu ObrazekObrazek
Obrazek
Zablokowany