Pozdrowienia!
Brak głosu ATC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Grigorij
Brak głosu ATC
Ostatnio zauwazyłem, ze mam brak głosu ATC. Nie wiem, gdzie leży przyczyna
Pozdrowienia!
Pozdrowienia!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Grigorij, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Andrzej1973
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Miałem podobną sytuację jak ty
i kodeki TSUNAMI Filter Pack 3.3.9.exe nic mi nie pomogły, ale ich zestawie znalazłem mały programik pt:"Codec-Sniper" i on pokazał, że brakuje mi jednego kodeka ze stajni MS. Oczywiście kodek nie doznalezienia w necie (msapd32.acm) ale po znajomych, otrzymałem wrałem i gra i trąbi zespół ATC. Jeżeli ktoś potrzebuje te kodeki to je mam, sam kodek też, pewnie zniknął przy odinstalowywaniu jakiegoś innego zestawu kodeków.
-
Grigorij
Brak głosu ATC
No!! I w końcu ATC gada jak najęty!!
Problemem był brak sterownika o nazwie msadp32.acm w folderze C:/Windows/system32 - dzięki Przemek! Dziękuję również wszystkim pozostałym za pomoc!
Pozdrawiam!
Grzesiek
Pozdrawiam!
Grzesiek
-
Iwan
ten sam problem z brakiem dźwięku ATC
Miałem dokładnie taki sam problem. Zainstalownie wymienianego pakietu kodeków nie pomogło, ale zawarty w tym zestawie 'Sniper' jest rewelacyjny. Wywęszył że brakuje wspomnianej biblioteki. Po wgraniu pliku wszystko zaczeło działać
Dziękuje za pomoc.
l
Dziękuje za pomoc.
l
Znalazłem nowe wydanie ftp://download.axelero.hu/pub/multimedi ... _3_9_9.exe
oraz msadp32.acm (nie msapd32): http://www.soundcard-drivers.com/drivers/15/15494.htm (po zalogowaniu).
Głos ATC off-line przywrócony.
W uzupełnieniu powyższego przywrócone zostały także dźwięki silników w modelach jet, które nie były słyszane. Czyli krótko, we wszystkich samolotach silniki pracują.
[ Komentarz dodany przez: konraf: Sob 15 Sty, 2011 17:08 ]
W przypadku FSX pomocne może być skasowanie pliku fsx.cfg
oraz msadp32.acm (nie msapd32): http://www.soundcard-drivers.com/drivers/15/15494.htm (po zalogowaniu).
Głos ATC off-line przywrócony.
W uzupełnieniu powyższego przywrócone zostały także dźwięki silników w modelach jet, które nie były słyszane. Czyli krótko, we wszystkich samolotach silniki pracują.
[ Komentarz dodany przez: konraf: Sob 15 Sty, 2011 17:08 ]
W przypadku FSX pomocne może być skasowanie pliku fsx.cfg
Brak głosu w ATC
Witam wszystkich.Miałem ten problem wymieniony w temacie.Udało się to naprawić u mnie poprzez zainstalowanie pakietu kodeków o nazwie K_Lite_Codec_Pack690_Full ze strony dobreprogramy.pl.Mam nadzieje,że komuś to też pomoże.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozwolę sobie odświeżyć temat bo zaproponowane (stare) rozwiązania nie wyczerpują tematu. A i w internecie mało na ten temat, żeby nie powiedzieć - prawie wcale.
Mój system Windows XP
Everest na temat karty dzwiękowej podaje:
Karta dźwiękowa zintegrowana ATI Radeon HDMI @ ATI RV770/790 - High Definition Audio Controller
Karta dźwiękowa zintegrowana Realtek ALC888 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
Próbowałem już chyba wszystkiego jeśli chodzi o reinstalacje sterowników i kodeków. Są najnowsze. (może powinny być stare) Kasowałem plik fsx.cfg. Przeinstalowałem msadp32.acm. Odinstalowałem WMP. Instalowałem różne k-little codeki i nic. Podejrzewam że karta dźwiękowa ma jakiś problem z dogadaniem się z FSX albo z dekodowaniem tych dźwięków. Wszystko inne działa a ATC nie gada, albo czasami gada jakby się jąkał ale tylko co któreś słowo.
Walczę i aby zawęzić obszar prób mam pytanie. W jakim formacie są dźwięki oryginalnego ATC? W folderze sound/ATC jest pilk gvp (google video player nie czyta tego) co wydaje się bez sensu. Który kodek odpowiada za dźwięki ATC?
Może jakieś inne sugestie? (poza reinstalacją systemu oczywiście)
Pozdrawiam Eryk
Mój system Windows XP
Everest na temat karty dzwiękowej podaje:
Karta dźwiękowa zintegrowana ATI Radeon HDMI @ ATI RV770/790 - High Definition Audio Controller
Karta dźwiękowa zintegrowana Realtek ALC888 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
Próbowałem już chyba wszystkiego jeśli chodzi o reinstalacje sterowników i kodeków. Są najnowsze. (może powinny być stare) Kasowałem plik fsx.cfg. Przeinstalowałem msadp32.acm. Odinstalowałem WMP. Instalowałem różne k-little codeki i nic. Podejrzewam że karta dźwiękowa ma jakiś problem z dogadaniem się z FSX albo z dekodowaniem tych dźwięków. Wszystko inne działa a ATC nie gada, albo czasami gada jakby się jąkał ale tylko co któreś słowo.
Walczę i aby zawęzić obszar prób mam pytanie. W jakim formacie są dźwięki oryginalnego ATC? W folderze sound/ATC jest pilk gvp (google video player nie czyta tego) co wydaje się bez sensu. Który kodek odpowiada za dźwięki ATC?
Może jakieś inne sugestie? (poza reinstalacją systemu oczywiście)
Pozdrawiam Eryk