Witam. Szukalem na forum ale nie znalazlem tego co mnie interesuje a mianowicie. Uzywam PIC 737 300. Od jakiegos czasu nie wiem dlaczego ale ciagle mam komunikat ze moj altimeter jest zle ustawiony i aby go ustawic nalezy nacisnac B. Wiec naciskam, cisnienie sie ustawia, widac jak wskazówka "przeskakuje". Ale mimo wszysto po chwili znow mam ten komunikat i tak w kolko. Wysluchalem nawet informacji dotyczacych danego lotniska i cisnienie sie zgadzalo. Dodam, ze dzieje sie tak i w 737 - 300 oraz 400 PIC i juz na pasie. Podczas lotu tak samo. Moze mial ktos podobny przypadek?
Aby taki komunikat nie pojawiał się, musisz przejść na zakładkę "SETTINGS", a następnie kliknąć na "REALISM..." i odznaczyć pole "FLYING TIPS" w prawym górnym rogu. Miałem podobnie i denerwowały mnie komunikaty o wyłączonym silniku i.t.d.
Tak. Ale tak jak pisalem, ten komunikat "dręczy" mnie juz na pasie i wszedzie gdzie sie pojawie - podczas lotu rowniez. Wiec praktycznie co pol minuty ustawiam altimeter poprzez nacisniecie klawisza "B"
Niestety DC-3 posiada tylko możliwość uchwycenia obecnej wysokości lub wznoszenia to znaczy że możesz wznosić się na AP ale tylko na wyczucie. Ja polecam zainstalować nowszy panel.
Nie jestem pewien, ale oryginalne DC-3 raczej nie miały AP. Jeśli jednak potrzebny jest Ci AP, to pewnie można go dodać edytując panel.cfg, ewentualnie ściągnij jakiś alternatywny kokpit z Avsimu.
Jeśli podoba Ci się DC-3, to zainteresuje Cie może MAAM DC-3.