Brak roślinności

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

kaekwit

Brak roślinności

Post autor: kaekwit »

W wyniku zbyt szybkiego wyłączeniu FS9 przy pomocy Menadżera Zadań wessało mi całą roślinność oprócz z dodatków. Teraz lecąc ukazuje mi się coś białego zamiast drzewa i znika. Proszę o pomoc, ponieważ re-instalka FS to dla mnie naprawdę ostateczność. Zbyt dużo mam tu włożonej pracy i przeróbek, jak radar Groza, kln90b itd..

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

A mógłbyś dać fotkę tego zjawiska? Bo tak ze słów to się ciężko zorientować... Tex to nie taki problem, bardziej mnie zastanawia to, że drzewka znikają.
Obrazek
kaekwit

Niestety, skasowanie plików fs.cfg nic nie dało. Jeszcze jest scenery.cfg, ale boje się jego ruszać. Nie znam efektów skasowania tego pliku. Do jednego doszedłem, że przy lecie wszystko jest a brak drzew występuje przy innych porach roku.
Załączniki
Ukazuje się i znika.
Ukazuje się i znika.
fsscr018.JPG (49.37 KiB) Przejrzano 3546 razy
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Wiesz, Andrzeju, to jest tak nietypowy obiaw, że ciężko będzie coś poradzić lub znaleźć ten właściwy plik, który trzeba podmienić. W folderze FS9 masz ponad 70.000 plików... Spróbuj jeszcze z textur z CD skopiować do FS9/texture następujące bitmapy:
treesFA.bmp
treeshw.bmp
treesSP.bmp
treesSU.bmp
treeswi.bmp

Rozumiem, że na pewno nie jest to problem braku Gerrish Trees, tak? Spróbuj z tymi texturkami, a nóż widelec coś pomoże.
Pozdrawiam
Obrazek
kaekwit

A niech Cię Stasiu, pomogło. Podszedłem do tego z rezerwą "a co mi szkodzi i w ten sposób spróbować", a tu pomogło. Są teraz drzewka jak należy.

Dziękuje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

kaekwit pisze:A niech Cię Stasiu, pomogło. Podszedłem do tego z rezerwą "a co mi szkodzi i w ten sposób spróbować", a tu pomogło. Są teraz drzewka jak należy.

Dziękuje i pozdrawiam.
A niech Cię Andrzeju, bardzo się cieszę! ;)
Życzę udanej wigilii.
Obrazek
ODPOWIEDZ