Problem ze Scandynavian Airports 1 (Oslo Gardermoen)

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Problem ze Scandynavian Airports 1 (Oslo Gardermoen)

Post autor: Biały »

Witam,

Mam od kilku miesięcy dodatek Scandynavian Airports 1 z Aerosoftu. Wszystko jest naprawdę ok poza dwoma denerwującymi faktami związanymi tylko z ENGM.
Przechodząc do sedna... Lądowanie na RWY 1R podczas zachodu słońca (w nocy też) i główny terminal zapada się pod ziemię, a widoczny jest w jego miejscu wielki krater. Przyznam, że podczas jednego z lotów z Talina do Oslo aż osłupiałem. Myślałem, że mam zwidy. Znalazłem, niby, sposób. Save i wyjście z FS9. Po wgraniu powtórnie tego 'save' Terminal stoi na swoim miejscu i można spokojnie kołować do gates.
W czym tkwi problem?
Druga sprawa to zgłupiały traffic na 1R. SASy, Braathensy, Norwegiany i inne włącznie z defaultowymi na 1R wchodzą z drogi kołowania prosto na pas... na nim czekając na pozwolenie. Dodam, że każdy z nich ładuje się w następnego i tak potrafią stać trzy w jednym miejscu. Jedynie wszystkie kołujące za mną spokojnie czekają w kolejce. Później w kolejności wjazdu na pas... znikają miast startować. Nie jest to wina AI Traffic (chyba) bo na 1L sytuacja jest prawidłowa. Lądowania na 1R - prawidłowe tylko starty doprowadzają mnie do szewskiej pasji. :evil:
Co z tym fantem zrobić?

Zainstalowanie dodatki (nie licząc płatnych samolotów) to:
Scandynavian Airports 1 (Aerosoft)
Flight Environment (flight 1)
Ultimate Terrain: Europe (flight 1)
Project AI traffic.
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Masz UT Europe wiec zerknij tu:
http://66.135.39.111/ultterrain/Patch/UTEPatch.htm
i sciągnij stosownego patch'yka. Powinno pomóc na te kratery.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Mam nadzieję że pomoże.
Myślisz, że problem z ogłupieniem na rwy 1R też jest spowodowany brakiem konkretnego patcha UT ----> SA 1?

pozdrawiam
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Nie sądze. Tu już cos jest pewnie nie tak z afcad.
Musiałbys sobie wejsc na http://www.forum.aerosoft.com/ i przeszukac forum pod kątem Scandinavian (sporo tam tego było).
Bartek
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain

W takim razie lecę na aerosoft szperać na forum. :?

pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Swoją drogą, pakiety SA1 i SA2 nie należą do zbyt przyjaznych jesli idzie o klatki.
Polecam zamiast tego darmowy pakiet z całą masą lotnisk Norwegii:
http://www.flightsim.no/norway/naframe_ ... el=start_e całkiem porządnie zrobione
oraz dla lotnisk Szwecji płatne:
www.swedflight.com
Bartek
ODPOWIEDZ