ST.BARTHÉLEMY czyli trudne podejście.

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

ST.BARTHÉLEMY czyli trudne podejście.

Post autor: Przemek Tabisz »

W piatek pojawiła się na simmarkecie sceneria produkcji VFR FRANCE pt.FRANCE VFR - ST.MARTIN / ST.BARTHÉLEMY. Szkoda, że w komplecie z St.Marteen, bo raz że było by tańsze, dwa nie specjalnie zależy mi na St.Marteen a właśnie na St.Barth.

St.Marteen & St.Bartelemy

Testował już ktoś?

I jeszcze jedna nowość, "małe, regionalne lotnisko" od IMAGINE SIM pt. CINCINATI NORTHERN KENTUCKY INTL.

CINCINATI

EDIT

Już znam odpowiedź, oto ona http://www.flytampa.org/forum/viewtopic.php?t=1919

Dzięki Marcin.
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: adams99 »

Co do scenerii z Imagine Sim - cholernie klatkożerne są. Na Newark sporo poniżej 10 klatek :(
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: kazio30 »

Zgadza sie, scenerie od nich sa klatkożerne i mówiąc delikatnie mało atrakcyjne. Zdecydowanie nie polecam. Oczywiscie to moje zdanie ,moze komus sie tam podobają.... Ja w kazdym razie nie wziąłbym juz ich za darmo. :D
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
Gwidon
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Adamów

Nie jest aż tak żle

Post autor: Gwidon »

Duża część ekipy deweloperskiej w Imagine sim. to chłopaki z dawnego Simflyers (dziedzictwo cięzkich, cholernie klatkożernych scenerii pokutuje). Niestety, niestety do kunsztu i umiejętności ekip Flight Scenery, Fly Tampa czy wreszcie Fscloud9 troszke im brakuje. Dysponują natomiast najlepszym dostępem do materiałów dotyczących samych lotnisk i ich okolic w USA.
Fakt, ich scenerie nie są najlepsze, choć moim skromnym zdaniem sceneria KMSY jest na całkiem przyzwoitym poziomie. KEWR (jak i również KIND) jest cięzki jak cholera, i mimo, że aż tak radyklanie jak u Adaś to u mnie nie klatkuje, to więcej niż 17 fps nie jestem w stanie wycisnąć (z aktywnym apronowym traffikiem).
KDTW ma śmieszny łosowiowy kolor pasów ale to można zmienić.
Generalnie : usunięcie apronowego trafficu tych śmieszniutkich samochodzików w sposób radykalny powinno poprawiać sytuację FPS
KCVG mam ale jeszcze nie potestowałem. Z ciekawostek, to główny hub Delty do skoku przez Wielką Wodą i na Karaiby.
Podsumowując : za darmo to ich scenerie wziąłbym śmiało, a i drobne kilka EURo również można zapłacić. ;)

Pozdrawiam
Gwidon
"...dobrze ze od 5 lat nie mam telewizora bo bym chyba sie zesral chinskim pudrem z gniewu i rozpaczy..." by Vert
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Kurcze, człowiek zapyta o St.Barth a mu temat o image design rozwinęli. :?
Dalej pytam czy ktoś coś wie o scenerii VFR France lub FlyTampa bo informacja: "będzie jak będzie" mnie nie zadawala.
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Przemku mam już scenerię VFR France ale za 3 godziny wyjeżdżam do pracy. Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle. Mam tylko problem z pochyłym pasem na TFFJ. Ma być coś ala Lukla a robią się z tego schodzy :(
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Poczekam na informacje, aż wpłyniesz na portowe wody. ;)
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Pobawiłem się trochę scenerią - jak dla mnie b. średni poziom wykonania.

Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to średnia jakość tekstur. Wydają się takie jakieś rozmyte, ciut nieostre i "plastikowe".

Problemy z pasem na TFFJ - pas ma być z wzniosem ale jakoś dziwnie robią mi się schody. Nie sądze że to coś z ustawieniami FS bo w Lukli taki sam pas mam ok.

Z zalet mogę wymienić całkiem fajny ruch AI - zarówno statków jak i lokalnych połączeń samolotami Britten Norman Islander, DHC6 i Do228. Po wodzie pływa mnóstwo żaglówek, kręcą się pasażerskie linery itp.

Całość jak dla mnie przedstawia poziom bardzo dobrego w wykonaniu darmowego dodatku a nie jakości France VFR.

Tu masz parę screenów.
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Kupuję, ale piszę przy świadkach, że jest to Twoja wina.
I pewnie kupię drugą wersję od FlyTampa.
Z kolei teraz wzięło mnie ponownie QUITO by Boris Foredo , "tania", sympatyczna sceneria. Polecam spróbować latania zwykłą Cessną. Wrażenia niesamowite, a jakie problemy z nabraniem wysokości.
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Poczekaj lepiej z kupnem na FlyTampa - ich jakość jest znana :)
Awatar użytkownika
pawelo81
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: LUBLIN

Post autor: pawelo81 »

Mam lukle i kiepsko mi działa zapadam się niemal w każdym miejscu podczas siadania nawet w TZ
Obrazek
Airbus- Macintosh Boeing-PC
Awatar użytkownika
adams99
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Poczytaj manual - tam jest opisane co z tym zrobić.
ODPOWIEDZ