Dźwięk silników(brak)

Problemy ze sprzętem (karty graficzne, karty dźwiękowe, joysticki, wolanty, itp.).

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Maciej1988
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bydgoszcz

Dźwięk silników(brak)

Post autor: Maciej1988 »

Witam

Mam dosyc powazny problem. Przejde od razu do rzeczy. Otóż kiedy wczytalem samolot siedze w kokpicie nie ma dzwiekow ani w wewnatrz ani na zewnatrz co wiecej nie ma dzwiekow silnikow. Wiatr, szum rozpedzanego podwozia, to jest, aby bylo smieszniej problem jest we wszystkich samolotach. Reinstalowalem juz chyba 4 razy fs za kazdym razem probojac cos skasowac z komputera jakis plik odpowiedzialny za to. Niewiem co dalej robic. Moze ktos z szanownych forumowiczow spotkal sie badz wie jak rozwiazac problem bardzo bym prosil o pomoc.

Z gory dziekuje

Pozdrawiam

Maciej
Latać każdy może troche lepiej lub troche gorzej
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Wciśnij Q lub ściągnij sterowniki do karty dźwiękowej lub wywal fs9.cfg. Lub wszystkie 3 czynności ;)
Maciej1988
Cadet
Cadet

Q raczej eliminuje ale z tych dwoch mozna skorzystac :) Zobacze jaki bedzie efekt.

Dzieki za szybka odp.

Pozdrawiam.

[EDIT]
No niestety nie pomogło. Mysle ze to nie problem w sterownikach a w jakims pliku (tylko gdybym wiedzial w jakim ehh). Problemy zaczely sie dosc dziwacznie bo skasowalem PMDG 737 bo na moim sprzecie sie za mocno ciol niestety. I tak wlasnie po tym w sumie zaczol sie ten problem. Co ciekawe reinstalka mimo ze juz ktorys raz z kolei robie nic nie pomaga tak jakby ten plik gdzies siedzial na stale.
Kuba Mędrzycki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Kuba Mędrzycki »

Sprobuj zainstalowac na innym dysku. O ile oczywiscie nie masz jednego;)
Miałem podobnie - wieszał mi się przy przyziemieniu i tez byly ze trzy instalki i tez nic. Dopiero po zainstalowaniu na E a nie na D, problem zniknal.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Tak, miałem identyczny problem. Po prostu masz osobny program do konfigurowania dźwięku w komputerze i prawdopodobnie masz w nim ustawione zamiast stereo, konfirurację na większą ilość głośników. Musisz poszukać tego programu i zmienić na stereo - czyli tylko dwa głośniczki, bo prawdopodobnie tylko dwa używasz... Pisałem o tym problemie na fs2004.com, i tu na forum też.
Pozdrawiam
Obrazek
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Przeglądnij TO
Maciej1988
Cadet
Cadet

Wielkie dzieki za odpowiedzi. Coz zaczne od tej ostatniej porady z tym "sniper'em" a jesli to nie pomoze "przełącze" FS'a na drugi dysk ale to ostatecznosc :) Trzeba troszke powalczyc.

P.s Moge liczyc na to ze przeslesz mi ten pliczek w razie potrzeby ?:)

Dziekuje i pozdrawiam

Maciej
[EDIT]
Tak to wlasnie ten msadp32 jest "broken" sciagnolem snipera i teraz szukam tego pliku. P.S jesli ktos moglby mi przeslac na maciejrozycki@wp.pl bylbym wdzieczny.

Dziekuje
[EDIT2]

Okey znalazlem tu http://www.opm.pl/ a dokladniej plik jest tu http://www.opm.pl/pliki/msadp32.acm
Ostatnio zmieniony czw 01 lut, 2007 20:37 przez Maciej1988, łącznie zmieniany 2 razy.
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Nie widze problemu.
Maciej1988
Cadet
Cadet

Witam

Po wielu probach i reinstalkach wkoncu naprawiony blad. Wielkie dzieki Przemek za tego linka do tego tematu bo w zyciu bym nie dotarl do niego (korzystalem z funkcji szukaj ale nie w takiej kategori szukalem). Jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedzi i porady.

Pozdrawiam.

Maciej,
ODPOWIEDZ