ATR-y 42-500 i 72-500 dla FS9
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
misio1958
ATR-y 42-500 i 72-500 dla FS9
Zgodnie z obietnica podaje opis jak dostosowac ATR-y z FS2002 do FS9 w barwach naszych przewoznikow. Stary symulator jest bardziej kompaktybilny z nowym, niz wielu ludzi sadzi. Zwlaszcza samoloty wykonane w GMAX. Oba ATR-y w niczym nie ustepuja platnym, a do tego posiadaja VC.
ATR 72-500
Samolot
Textura LOT-u
Wystarczy tylko podlozyc texture LOT-u pod samolot i gotowy.
ATR 42-500
samolot
Textura Eurolotu
Nalezy postapic jak wyzej,
tylko w zadnym wypadku nie rozpakowywac gauges!
ATR 72-500 zawiera panel Marco Spady. Wystarczy go przekopiowac do ATR-a 42-500
i gotowe!
Mamy do dyspozycji dwa piekne turbopropy w polskich barwach. Uwaga: panel jest bardzo zlozony. Nie wszedzie pojawiaja sie napisy, trzeba go dokladnie przestudiowac. W pakietach znajduja sie check lists. Jiesli nie, na forum podalem link skad mozna je pobrac. Powyzszy opis dotyczy ATR-ow tylko i wylacznie do FS9
Wersja 42-500 EUROLOT dla fs2002
Podlozyc tylko teksture Eurolotu i rozpakowac oryginalne gauges do folderu gauges. Gotowe gotowe. W tej wersji symulatora nie da sie uzywac obu wersji jednoczesnie. Nie zastanawialem sie dlaczego, ale przez nadpisanie gauges nie funkcjonuje panel 42-500 albo 72-500. Ja pozostawilem tylko 42-500, poniewaz w barwach Eurolotu przezentuje sie wspaniale i ma naprawde swietnie wykonany panel. Jesli ktos chce wzbogacic swoja flote, na avsim.com znajduje sie wiele ciekawych malowan. Nalezy tylko zwrocic uwage, by byly
przeznaczone do ATR-ow Francisco Sanchez - Castañer`a
Mam nadzieje, ze nie trzeba juz wiecej opisywac, jak podklada sie textury pod samolot
Jeszcze jedna wazna sprawa:
ATR 42-500 moze walic sie na "leb". Wowczas nalezy podniesc go klawiszem "1" na
num. pad, pozniej daje sie juz doskonale wytrymowac
ATR 72-500
Samolot
Textura LOT-u
Wystarczy tylko podlozyc texture LOT-u pod samolot i gotowy.
ATR 42-500
samolot
Textura Eurolotu
Nalezy postapic jak wyzej,
tylko w zadnym wypadku nie rozpakowywac gauges!
ATR 72-500 zawiera panel Marco Spady. Wystarczy go przekopiowac do ATR-a 42-500
i gotowe!
Mamy do dyspozycji dwa piekne turbopropy w polskich barwach. Uwaga: panel jest bardzo zlozony. Nie wszedzie pojawiaja sie napisy, trzeba go dokladnie przestudiowac. W pakietach znajduja sie check lists. Jiesli nie, na forum podalem link skad mozna je pobrac. Powyzszy opis dotyczy ATR-ow tylko i wylacznie do FS9
Wersja 42-500 EUROLOT dla fs2002
Podlozyc tylko teksture Eurolotu i rozpakowac oryginalne gauges do folderu gauges. Gotowe gotowe. W tej wersji symulatora nie da sie uzywac obu wersji jednoczesnie. Nie zastanawialem sie dlaczego, ale przez nadpisanie gauges nie funkcjonuje panel 42-500 albo 72-500. Ja pozostawilem tylko 42-500, poniewaz w barwach Eurolotu przezentuje sie wspaniale i ma naprawde swietnie wykonany panel. Jesli ktos chce wzbogacic swoja flote, na avsim.com znajduje sie wiele ciekawych malowan. Nalezy tylko zwrocic uwage, by byly
przeznaczone do ATR-ow Francisco Sanchez - Castañer`a
Mam nadzieje, ze nie trzeba juz wiecej opisywac, jak podklada sie textury pod samolot
Jeszcze jedna wazna sprawa:
ATR 42-500 moze walic sie na "leb". Wowczas nalezy podniesc go klawiszem "1" na
num. pad, pozniej daje sie juz doskonale wytrymowac
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez misio1958, łącznie zmieniany 1 raz.
-
78pablo
Witam
Spróbuj zrobic tak (zaznaczam, ze nie wiem czy to zadziała....ale moze):
1. Daj do Modules starego FSUIPC serii np. 2.975 (ten pod FS2002)
2. Odpal FS2004, wejdz do Menu Modules i FSUIPC
3. Tam ustaw ten Fix Control Acceleration
4. Wyjdz z FS'a, zastap FSUIPC.dll starego nowym serii 3.xx. Nie kasuj przy tym pliku FSUIPC.ini.
Pozdrawiam
Spróbuj zrobic tak (zaznaczam, ze nie wiem czy to zadziała....ale moze):
1. Daj do Modules starego FSUIPC serii np. 2.975 (ten pod FS2002)
2. Odpal FS2004, wejdz do Menu Modules i FSUIPC
3. Tam ustaw ten Fix Control Acceleration
4. Wyjdz z FS'a, zastap FSUIPC.dll starego nowym serii 3.xx. Nie kasuj przy tym pliku FSUIPC.ini.
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
78pablo
Witam
Zobacz czy masz w katalogu Modules pliczek FSUIPC.ini (powinienes go miec).
Otwórz go np. w Notatniku i znajdz wpis:
FixControlAccel=No
Zmien to No na Yes.
Pozdrawiam
Zobacz czy masz w katalogu Modules pliczek FSUIPC.ini (powinienes go miec).
Otwórz go np. w Notatniku i znajdz wpis:
FixControlAccel=No
Zmien to No na Yes.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 12 lut, 2004 14:39 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
-
78pablo
Po otwarciu plik FSUIPC.ini wyglada tak:
[General]
History=QIV5WPZN1B5SF2FTL3VFS
TCASid=Flight
TCASrange=40
TrafficScanPerFrame=10
AxisCalibration=No
CentredDialogue=No
ClearWeatherDynamics=Yes
OwnWeatherChanges=No
WeatherReadInterval=4
MainMenu=&Modules
SubMenu=&FSUIPC ...
LogExtras=Yes
Jak widać nie ma w nim tej formułki:"FixControlAccel=No". Wpisanie jej ręcznie, zamiana "no" na "yes" i zapisanie nie daje rzadnego rezultatu.
NIESTETY
ps. nie wiem co się stało ale zaczęło działać:) HDG co 1 stopien i wysokość co 100 stóp. JEST OK!!. Tylko w VC zniknęły wszystkie gaugesy. O co znowu chodzi?
[General]
History=QIV5WPZN1B5SF2FTL3VFS
TCASid=Flight
TCASrange=40
TrafficScanPerFrame=10
AxisCalibration=No
CentredDialogue=No
ClearWeatherDynamics=Yes
OwnWeatherChanges=No
WeatherReadInterval=4
MainMenu=&Modules
SubMenu=&FSUIPC ...
LogExtras=Yes
Jak widać nie ma w nim tej formułki:"FixControlAccel=No". Wpisanie jej ręcznie, zamiana "no" na "yes" i zapisanie nie daje rzadnego rezultatu.
NIESTETY
ps. nie wiem co się stało ale zaczęło działać:) HDG co 1 stopien i wysokość co 100 stóp. JEST OK!!. Tylko w VC zniknęły wszystkie gaugesy. O co znowu chodzi?
-
78pablo
Mam zainstalowanego ATRa Francisco Sanchez - Castañer`a (w barwach AlItalia) On oryginalnie ma zaistalowany panel Spady, jednak ze zle dzialającym HDG. Ściągnąłem wiec na nowo ten panel Spady i po zainstalowaniu go HDG juz dziala ok (mimo że oba wygladają dokladnie identycznie) A tekstury LOT to te do których dałeś link w pierwszym poście tego wątku. Teraz chyba wywale tego ATR i wszystko złoże do kupy od początku, to może odzyskam gaugesy w kokpicie wirtualnym.
-
misio1958
slimak pisze:pod jakiego fs to sa linki w poscie powyzej?
Kod: Zaznacz cały
ATR 42-500, by F. Sánchez-Castańer
ATR 42-500 version 1.0 in ATR House colours. Designed by F. Sánchez-Castańer for FS2002 Professional Edition. Includes virtual cockpit, highly realistic custom panel, custom gauges with non-standard functions such as IAS hold or PWR MGT, and custom sound files.
Jakbys wział, skopiował sobie linka, wycial z niego samą nazwę pliku i wyszukał na Avsim, to byś miał jak na dłoni. Ech...wszystko na tacy.
atr42500_lot.zip
atr42500_lot.zip
Bartek