Krótko tytułem wstępu: od jakiegoś czasu zauwazyłem, że spadła mi ilość klatek w FS-sie. Mam nadzieję, że to nie wirus, ale dzisiaj po raz pierwszy podczas lotu pojawił mi się komunikat (w skrócie): "...przekroczono limit dopuszczalnej pamięci. FS zostanie zamknięty...". Kiedyś podgladając ilość wykorzystywanej pamięci podczas lotu, wartośc ta oscylowała wokół 0,5GB, teraz zdecydowanie przekracza 1GB. Tyle mam pamięci RAM, więc system wykorzystuje SWAP-a do załadowania pozostałych danych, co wg mnie jest przyczyną spowolnienia FS-a. Ponieważ owe 500MB było w czasach, kiedy nie miałem zainstalowane szeregu różnych dodatków, więc nie wiem czy tak znaczny wzrost zapotrzebowania na pamięć spowodowaly jakieś add-ony, czy złapałem wirusa ... Dlatego miałbym do Was prośbę: czy moglibyście się "wypowiedzieć", jakie macie maksymalne użycie pliku stronicowania (RAM+swap) podczas lotów (głównie chodzi mi o loty online)? Interesowała by mnie wartość, którą mozna podejrzeć z "systemowego monitora" XP, tj ctr+alt+del, zakładka "Wydajność". Aha, jak mógłbym prosić, to napiszcie ile macie RAM i spoób ustawienia SWAP-a. Z góry THX.
Uprzedzając pytania: nic ostatnio nie instalowałem; spadek "wydajności" komputera jest jeszcze bardziej widoczny podczas grania np w FEAR-a; nie podejrzewam (np. cyklicznego) działania jakiegoś softu który zajmowałby zasoby i tym samym spowalniał działanie systemu;
Pozdrawiam - Artur S.
p.s. Jakis czas temu "obił" mi sie o oczy wątek z podobnym do mojego problemem i chyba diagnozą był wirus
UPDATE:
Qrcze, chyba watek powienien być w dziale soft... Albo ogólnym z "Problemami technicznymi"... Troche się pospieszyłem...