Jako początkujący metodą prób i błędów zrobiłem kawałek Wawy.
Jako że jutro święto WP może ktoś znajdzie na zdjęciach ukryte czołgi
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

To powiedz proszę jak to zrobiłeś... ułatwi mi to pracęRosomak pisze:Mylisz się !!!! Też tak myślałem .
Jak napisałem w poprzednim poście ten wycinek Warszawy zrobiłem w 5minut
SBX sam wszystko dopasowuje.
Prosze, drogi Tomku: policz sobie ile kosztowalby Cie obszar, ktory pokrywasz fototekstura. Im wieksze pokrycie, tym zdjecia tansze. Przy okazji dowiesz sie, dlaczego fotoscenerie sa tak drogie i jest ich tak malo. Wez pod uwage, ze Aerosoft to firma o zasiegu swiatowym i ma setki tysiecy klientow, wiec moze pozwolic sobie na ceny 40-50€ za scenrie. Nadrobi iloscia sprzedanych egzemplarzy. W samych Niemczech jest ponad 3 mln. uzytkownikow FS-a. Wystarczy, ze tylko 10% kupi ich produkt. Bezposredni link do cennika. Wez pod uwage, ze ceny podane sa bez 22% podatku VAT. PAmietaj tez o fakcie, ze przy dzisiejszych mozliwosciach FS-a 4,8 m/pix jest dla nas nie intereujaca!WilkzPolski pisze: PS. Jeśli rzeczywiście tyle kosztuje 1km2 ortofotomapy, to aż strach pomyśleć, ile zapłacił aerosoft by zrobić photo Niemiec

Ktoras z firm niemieckich (nie pamietam ktora) jest udzialowcem Google.Inc.Rosomak pisze: Wystarczy spojrzeć w Googlach jakiej jakości jest obszar Niemiec.Myślę że dogadali się z Google
Jest to bardzo fajne narzędzie wszystkie lasy ,rzeki i miasta poprawiałem tą opcją.WilkzPolski pisze:
A próbowałeś może bawić się narzędziem polygon tool (czy jakoś tak), bo mi się wydaję, że można by w ten sposób wykroić kształty brzegu...

No, a możesz dokładnie powiedzieć, jak poprawiałeś i co w ten sposób poprawiałeś? Bo ja nadal nie znam dokladnego zastosowania tego tool'aRosomak pisze:Jest to bardzo fajne narzędzie wszystkie lasy ,rzeki i miasta poprawiałem tą opcją.WilkzPolski pisze:
A próbowałeś może bawić się narzędziem polygon tool (czy jakoś tak), bo mi się wydaję, że można by w ten sposób wykroić kształty brzegu...
Szkoda tylko że nie wiem jak dodać tekstury do tych domyślnych.