Witam!
Mam parę pytań dotyczących licencji turustycznej i pracy jako obsługa na lotnisku.
1.Ile ksztuje zrobienie licencji turystycznej??Słyszałem ze w Czechach jest to tańsze,a do Czech mam niedaleko(4km) W jaki spośób sie ją zdaje(ile lat trzeba poswięcic na nauke ,praktyke).jakie testy zdrowotne trzeba zdać??Czy w województwie opolskim lub śląskim są jakies szkoly latania???
2.Co należy zrobić aby zostać przyjętym na stanowisko obsługi lotniska?(obsługa ciągników,przewożenie bagaży).Jaka szkołe trzeba skończyc ??? Jakie trzeba zdac testy zdrowotne??
tidit pisze:Ad1. Pytaj np. w aeroklubach. A najlepiej idź na najlbliższe lotnisko.
Albo lepiej ... wpisz w google - "aeroklub katowice" lub "aeroklub śląsk" (nie musisz z dużych liter, więc podane tu formy są przykładem i możesz je użyć jako szablon na przyszłośc z cyklu copy and paste). Na pierwszej pozycji znajdziesz nic nie mówiącą i nie przydatną informację pt. www.aeroklub.katowice.pl/ - w tym linku masz cos takiego jak nie mówiące jeszcze zbyt wiele podlinkowane słowo"Cennik" - mozesz w to kliknąć lewym przyciskiem myszy (od komputera, jak bezprzewodową to nie wiem), wtedy zostaniesz w magiczny sposób przekierowany na tajemną witrynę http://www.aeroklub.katowice.pl/index.p ... &Itemid=14