Licencja turystyczna i obsługa lotniska

Wydarzenia, spotkania, imprezy, szkolenia.

Moderator: PZL Belfegor

Awatar użytkownika
da-w-id
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKT

Licencja turystyczna i obsługa lotniska

Post autor: da-w-id »

Witam!
Mam parę pytań dotyczących licencji turustycznej i pracy jako obsługa na lotnisku.

1.Ile ksztuje zrobienie licencji turystycznej??Słyszałem ze w Czechach jest to tańsze,a do Czech mam niedaleko(4km) W jaki spośób sie ją zdaje(ile lat trzeba poswięcic na nauke ,praktyke).jakie testy zdrowotne trzeba zdać??Czy w województwie opolskim lub śląskim są jakies szkoly latania???

2.Co należy zrobić aby zostać przyjętym na stanowisko obsługi lotniska?(obsługa ciągników,przewożenie bagaży).Jaka szkołe trzeba skończyc ??? Jakie trzeba zdac testy zdrowotne?? :lol:
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Ad1. Pytaj np. w aeroklubach. A najlepiej idź na najlbliższe lotnisko.

Ad2. Pytaj na najbliższym lotnisku. np. EPKT.
Awatar użytkownika
b00gie
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: b00gie »

tidit pisze:Ad1. Pytaj np. w aeroklubach. A najlepiej idź na najlbliższe lotnisko.

Albo lepiej ... wpisz w google - "aeroklub katowice" lub "aeroklub śląsk" (nie musisz z dużych liter, więc podane tu formy są przykładem i możesz je użyć jako szablon na przyszłośc z cyklu copy and paste). Na pierwszej pozycji znajdziesz nic nie mówiącą i nie przydatną informację pt. www.aeroklub.katowice.pl/ - w tym linku masz cos takiego jak nie mówiące jeszcze zbyt wiele podlinkowane słowo"Cennik" - mozesz w to kliknąć lewym przyciskiem myszy (od komputera, jak bezprzewodową to nie wiem), wtedy zostaniesz w magiczny sposób przekierowany na tajemną witrynę http://www.aeroklub.katowice.pl/index.p ... &Itemid=14

A tam jest sekretny cennik!
Obrazek
Awatar użytkownika
JacekB
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: xxxxx

Post autor: JacekB »

W Czechach można zrobić licencje o wiele taniej, ale problem jest taki, że musi znać dobrze czeski i najlepiej perfekt angielski.. pozdrawiam
ODPOWIEDZ