Pakiet AI dla polskich VIP-ow

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

gresiek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EDDF

Pakiet AI dla polskich VIP-ow

Post autor: gresiek »

Witam,
czy gdzies jest moze do zassania pakiet polskich VIP-ow (Tu-154 i Yak-40) wraz z "przykladowymi" planami lotow? brakuje mi troche tego towarzystwa w FS9 a kiedys mi mignal przed oczami jakis screen z tymi samolotami parkujacymi gdzies w tle na EPWA,
z gory dziekuje za ewentualne linki, :)
pozdrawiam,
grr
gresiek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EDDF

Post autor: gresiek »

ok, sorry za zawracanie glowy, znalazlem juz modele na avsim-ie i jakies stare rozklady lotow, modyfikuje wiec pytanie - czy istnieja jakies nowsze plany lotow? o ile to pytanie ma w ogole sens przy tego typu samolotach "dyspozycyjnych"... :)
pzdr,
grr
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: wibwk »

Na ogólnie dostępnych serwerach nie ma nic nowego, nawet AI niektórych polskich linii piszą nam innostrańcy, może tak jak niektóre scenerie coś jest dla "zamkniętego kręgu bardzo wtajemniczonych". ;)
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

W pakiecie Danny`ego są polskie Jaki-40 i Tu-154, nie wiem jak z aktualnością planów lotu (ani czy te samoloty w rzeczywistości w ogóle mają jakiś rozkład), pakiet datowany jest na Lato 2007.
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

PZL Belfegor pisze:W pakiecie Danny`ego są polskie Jaki-40 i Tu-154, nie wiem jak z aktualnością planów lotu (ani czy te samoloty w rzeczywistości w ogóle mają jakiś rozkład), pakiet datowany jest na Lato 2007.
Z zerową dokładnością bo odtworzyć się nie da.
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

PZL Belfegor pisze:W pakiecie Danny`ego są polskie Jaki-40 i Tu-154, nie wiem jak z aktualnością planów lotu (ani czy te samoloty w rzeczywistości w ogóle mają jakiś rozkład), pakiet datowany jest na Lato 2007.
Tak tylko jak dotrzeć do tego pakietu. Pisałem w tej sprawie do Dannego ale bez rezultatu :(
LOT Polish Airlines
Obrazek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

Szczerze mówiąc nie wiem na jakiej podstawie można stworzyć taki aktualny plan.Loty przecież są nieregularne,trzeba by chyba dotrzeć do roczego dziennika pracy 36.SPLT albo dziennika podróży naszych "milusińskich', a to wydaje się na 300% nie możliwe ;) Ja mam ten ostatni plan z avsim i dodałem jeszcze loty Mi-8S do kilku lotnisk w Polsce(co 24h)
pzdr
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Bober pisze:Szczerze mówiąc nie wiem na jakiej podstawie można stworzyć taki aktualny plan.Loty przecież są nieregularne,trzeba by chyba dotrzeć do roczego dziennika pracy 36.SPLT albo dziennika podróży naszych "milusińskich', a to wydaje się na 300% nie możliwe ;) Ja mam ten ostatni plan z avsim i dodałem jeszcze loty Mi-8S do kilku lotnisk w Polsce(co 24h)
pzdr
bober
Wystarczy sobie wygenerować losowo i będzie podobnie ;) ;)
tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Post autor: tomcat »

Trzeba zrobic Afcad umożliwiający parkowanie tylko tych samolotów w wojskowej częci - probowałem ale mi się nie udało więc skombinuje sam Afcad z parkingami a wy może dorobilibyście tak aby parkowały tam tylko jaczki i tupolevy. albo powiedzcie jak to zrobic a ja sprobuje - probowałem juz do parkingów dodać call sign PLF (bo taki mają) i dodać w aircraft.cfg linijkę w flightimie atc_parking_types=Ramp Mil Combat ale to nie działało...
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez tomcat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

tomcat pisze: - probowałem juz do parkingów dodać call sign PLF (bo taki mają) i dodać w aircraft.cfg linijkę w flightimie atc_parking_types=Ramp Mil Combat ale to nie działało...
Ja dodałem na wojskowej płycie do parkingów PLF,a do aircraft.cfg tylko linię atc_parking_codes=PLF i działa.
bober
@marcin@
Cadet
Cadet

Post autor: @marcin@ »

Bober pisze:(...)dodałem jeszcze loty Mi-8S(...)
Jak zrobiłeś traffic ze śmigłowcami? Ja kiedyś próbowałem i zachowywały się trochę dziwnie...

pozdro
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

@marcin@ pisze:
Jak zrobiłeś traffic ze śmigłowcami? Ja kiedyś próbowałem i zachowywały się trochę dziwnie...

pozdro
Znalazłem na avsim pakiet AI Luftwaffe i tam był,ale dokładnie mogę Ci to opisać po urlopie za 2 tygodnie.
pzdr
bober

[ Komentarz dodany przez: konraf: Wto 24 Lip, 2007 14:49 ]
Posty niżej skasowane. Trzymajcie się Panowie tematu i bez politykowania :)
Awatar użytkownika
Olaffek
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Ełk

Post autor: Olaffek »

Mam pytanie do szanownych kolegów a mianowicie, jak zainstalować te vipowskie maszynki? a mam adobe traffic, odpowiednie samoloty ai, oraz flight plan. Jak to technicznie ma wyglądać bo nigdy tego nie robiłem.
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Olaffek pisze:Mam pytanie do szanownych kolegów a mianowicie, jak zainstalować te vipowskie maszynki? a mam adobe traffic, odpowiednie samoloty ai, oraz flight plan. Jak to technicznie ma wyglądać bo nigdy tego nie robiłem.
:shock: :shock: :shock:

Przecież na piewszej stronie jest napisane jak WÓŁ.
Sciągnąć modele, malowania i plany lotów z avsim.

:x
Awatar użytkownika
Kasztan
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Kasztan »

Hmm co do Tu-154 w Adobe to z 2 razy mijałem go w powietrzu na trasach EPGD - Południe, więc ten model możesz sobie odpuścić
Awatar użytkownika
Olaffek
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Ełk

Post autor: Olaffek »

Przecież na piewszej stronie jest napisane jak WÓŁ.
Sciągnąć modele, malowania i plany lotów z avsim.
Ja także napisałem jasno o co mi chodzi.
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

A użyłeś SZUKACZKI i wpisałeś AI traffic.

Ostatni raz.
Program TTools, przeczytać instrukcje = wiedzieć co i jak.
Nie interesuje mnie znajomość angielskiego u szanowanego kolegi.
ODPOWIEDZ