Coż to takiego ? Zapewne chodzi o podejście ( bo i jakoś to na podejściówkach się oznacza ), ale jak i z czym to się je to nie wiem. Będe wdzięczny za wyjaśnienia.
Napisz może jaki jest kontekst tego wyrażania?! (gdzie znalazłeś, podaj całe zdanie).
Dlaczego?
1. Six seconds is your DECISION WINDOW.
2. Click "ok" when decision window apears.
Dokładnie brzmi to tak : Co to jest decision window, jak się go wyznacza i jakim symbolem opisany jest ten punkt na kartach podejścia ( czyli widać jest to jakiś punkt : PPP ) ?. Czy ma zastosowanie do podejść precyzyjnych ( zapewne nie ) ?
Jedyne co mi przychodzi do głowy, tak na zdrowy rozum, to odcinek z wysokości MDA(H) do MAPtu, / z IAFu do MDA(H)... bo inne miejsca na podejmowanie decyzji jakoś nie przychodzą mi do głowy. Ale na mapkach nic nie widzę takiego...
Chodziło mi o to, gdzie takie wyrażenie znalazłeś? W jakimś manualu, forum, mapach etc. Podaj całe zdanie po angielsku i może ktoś będzie Ci mógł pomóc.
Udało mi się jedynie dojść do zmiennego używania pojęć 'decision window' i 'decision height'. Po cholerę ktoś podaje temat/pytanie w podchwytliwy sposób?
Gdybym miał coś takiego opracować to dodałbym, że decision window zależy od typu podejścia oraz ATC. W końcu niezależnie od DH(A), MDH(A) etc. kontroler może w każdym momencie wydać GA . Jak już ktoś jest nieścisły to niech ma. A jak się spyta, gdzie się to znjaduje na mapie : TWR freq Pozdrowienia dla ATC
No to trochę odświeżę, bo okazało się jednak, że decision window jest to... miejsce w którym ( w podejściu nieprecyzyjnym ) mamy 3 stopniową ścieżkę do pasa : )