[FS2004] Problem z 747 Classic od CLS

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
fonz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

[FS2004] Problem z 747 Classic od CLS

Post autor: fonz »

Siem,

Ten problem pojawia się nie tylko w w.w samolocie, zaobserwowałem go w wielu innych produkcjach.
Mianowicie - kiedy jumbo grzecznie sobie stoi na płycie, silniki są zgaszone...no stoi...i się nie rusza.
Natomiast kiedy odpalam go i silniki już pracują. bez względu jak mocno wciskam hamulec na joy'u, " zaciągam ręczny" :D to ten tępy bydlak się porusza, ledwo zauważalnie ale jednak się porusza (po mocnym zbliżeniu w VC na płytę można bez problemu zauważyć, że nie stoi w miejscu)
Mój jumbo ma zainstalowane wszystkie patche i update'y.

Pozdro i liczę na pomoc.
Obrazek
tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Post autor: tomcat »

Sprawdź działanie przepustnicy, pewnie rozkalibrowana, bo na hamulcu to nie powinien Ci przy małych obrotach poruszać się żaden samolot w FSie. (Żaden z normalnych, które mają hamulec)
Awatar użytkownika
fonz
Cadet
Cadet

Post autor: fonz »

tomcat pisze:Sprawdź działanie przepustnicy, pewnie rozkalibrowana, bo na hamulcu to nie powinien Ci przy małych obrotach poruszać się żaden samolot w FSie. (Żaden z normalnych, które mają hamulec)
To nie to, silniki są cicho, obroty są na minimalnym poziomie, pozatym gdyby to była sprawa przepustnicy to hamulec zatrzymałby go.... mam wrażenie że potrzebna mi jakaś "magiczna" linijka do aircraft.cfg.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

bo na hamulcu to nie powinien Ci przy małych obrotach poruszać się żaden samolot w FSie. (Żaden z normalnych, które mają hamulec)
To nieprawda - FS tak po prostu ma, trzeba z tym żyć. Hamulce parkingowe są powiązane z normalnymi, niemożliwe jest niezależne zmienianie ich siły, dlatego by zachować realistyczną wydajność hamulców (nie zrobić ich za mocnych) trzeba pogodzić się z powolnym sunięciem samolotów nawet przy ciągu jałowym i zaciągniętych hamulcach.
ODPOWIEDZ