Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.
Witam chciałem pokazać wam dodatek do FSX który miałem przyjemność wczoraj oblatać u znajomego według mnie bardzo dobry samolocik na VFR i za całkiem niezłą monetę
Firma nie wiele zrobiła ale tym razem przyłożyli się wyjątkowo do swojej pracy, jak dla mnie naprawdę świetna pozycja dla lubiących latać VFR w takim klimacie
Ostatnio zmieniony pt 11 wrz, 2009 10:28 przez Ivoo, łącznie zmieniany 2 razy.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Firma nie wiele zrobiła ale tym razem przyłożyli się wyjątkowo do swojej pracy
A2A jest IMHO najbardziej progresywną firmą jeżeli chodzi o dodatki FSa. To, że nie robią autobusów o niczym nie świadczy. Od zawsze byli nastawieni na maszyny z IIWŚ (seria Wings of Power), rok temu wprowadzili serię Wings of Silver z genialnym B377 Stratocruiser.
Od roku ich produkcjom (377, P-47, Cub) towarzyszy Accusim, dodatek dodający ficzery niemożliwe do zastosowania przy użyciu normalnych narzędzi FSa. Wykorzystywany jest simconnect, dzięki któremu można podpiąć zewnętrznie programowane rzeczy oraz niestandardowe systemy i zachowania maszyny. Od kiedy mam ich maszyny z Accusim nie bardzo chce mi się latać czymkolwiek innym. Po prostu te maszyny "żyją" i ich użytkowanie ma wpływ na to jak długo nam posłużą i kiedy trzeba będzie oddać je do przeglądu technicznego (jedna z opcji accusim).
PZL Belfegor pisze:
Co masz na myśli? Niewiele dodatków do FSa, niewiele pracy włożonej w Cuba, czy coś innego? .
Nie!! Chodziło mi raczej o to że mało samolotów zrobili które są popularne i większość społeczności vatsimoskiej i Fs-owej używa takie jak Airbus, Boeing, ATR i kilka innych choć i tak to nie potrzebne bo już są firmy które się właśnie w takich samolotach specjalizują. Wracając do głównego wątku w temacie, to nawet bym nie śmiał powiedzieć że mało pracy włożyli w Cub-a. W/g mnie jest to bardzo dobrze dopracowany model graficznie i fizycznie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 11 wrz, 2009 10:28 przez Ivoo, łącznie zmieniany 2 razy.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Oh, Piper J-3... Zakochałem się w nim już w FS9. Aż tu nagle, buszując po internecie i czytając o moim samolociku, natrafiłem na A2A Simulations... Dokonałem fantastycznego zakupu.
Samolot jest bardzo szczegółowy. Fantastycznie wygląda przód samolotu. Jest wyraźna tabliczka z napisem PIPER, wiernie oddane i oteksturowane śmigło oraz silnik, który MOŻEMY URUCHAMIAĆ RĘCZNIE! Fizyka lotu jest bardzo dobra (z Accusim). Znacznie bardziej realistyczna niż w defaulcie. W kabinie słychać mnóstwo dźwięków - skrzypienie konstrukcji, dźwięk napinania linek steru kierunku... Starodawne radio z jedną częstotliwością i żywotnością baterii 2h Fantastyczne zachowanie na ziemi. To tylko niektóre z atutów tego cenionego samolotu. Kupujcie szybko - do Apokalipsy zostały już niecałe 3 lata