Dyskusja nt OLL Dęblin

Wydarzenia, spotkania, imprezy, szkolenia.

Moderator: PZL Belfegor

slimak
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: slimak »

Mój kolega idzie do Dęblina niedługo właśnie będzie mieć te nieszczęsne badania wstępne podanie rozpatrzone pozytywnie czekają na wyniki matury w sumie wiem ze próbna z CKE nie równa się tej co będzie jednak próbna poszła mu ok matma 80% fizyka 70% i rozszerzona 80% ang 75% więc źle nie jest. Jeśli chodzi o mieszkanie jemu powiedziane było co innego. Pokój 2 osobowy gdzie mieszka on i może zaprosić gościa dlatego dwu osobowy, internet telewizja itd. Nie wiem jak to wygląda w realu on miał w szkole wizytatora z Dęblina który udzielił mu takich informacji. A no i ma papier na samodzielne skoki spadochronowe co może się tak bardzo nie przyda tylko tyle że nie będzie musiał robić kursu bo szkolenie w zakresie skoków w wojsku już też ma za sobą.
Hubertus
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: epbc

Post autor: Hubertus »

Ale Ty chyba mówisz o WSOSP. Poza tym proszę, używaj czasem przecinków, bo aż ciężko czytać...
Delanoo
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Szafranki

Post autor: Delanoo »

a jesli mam jedno ramie krótsze a drugie dłuższe to nie wpływa na to że obleję ten test?? wiem że nie jesteś lekarzem ale może wiesz coś na ten temat
GG:10102615
Awatar użytkownika
CHESTER
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLR

Post autor: CHESTER »

a jesli mam jedno ramie krótsze a drugie dłuższe to nie wpływa na to że obleję ten test??
Wykaz chorób i ułomności przy ocenie do czynnej służby wojskowej, z tego co ustaliłem jest to aktualne. Także jeśli z jakiegoś działu nie wynika kat. A to wątpliwe szanse na kat. Z1A
Nic nie robić tylko latać, akrobację kręcić wciąż
Być ŻELAZNYM po kres świata, tu w przestworzach jest nasz dom.

http://www.portlotniczy.lublin.pl/
darioosPL
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Post autor: darioosPL »

Ktoś wie jakie będą nastepne terminy po 3.03 ? Bo chyba się nie wyrobie... Sory Kamila
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Chełm

Post autor: BeNeK »

O ile się nie mylę, to 10 marca.
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Skąd jesteś: Wykroty

Post autor: Kamila94 »

DaioosPL:)! nic się nie stało:D ważne,żebyś przeszedł badania:) Dzięki Benek:)
gg 5391327:)
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

A propos tych trzech miejsc... Znam dziewczynę, która jest z mojego miasta i baaardzo dobrze się uczy, więc Kamka masz ostrą konkurencję.

*Nie żebym twierdził, że Ty się uczysz źle, ale ona naprawdę jest dobra.
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Cadet

Wiecie już gdzie śpicie? Jak chcecie, to mogę coś polecić i dać namiary :P
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet

Ty się jeszcze pytasz... Dawaj te namiary!
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Hotele:
"Evex" 661 723 905

"Ikar" 081 551 91 00

"Twierdza" 081 883 00 51

Agroturystyka:
Marek Reda 081 880 00 71

"Ganra" - Grażyna Słowak 081 880 19 50
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Cadet

Jak nie macie legitek szkolnych, to sobie zróbcie, bo na badaniach musicie mieć. Żeby nie płacić tam za badanie u stomatologa, weźcie zaświadczenie od swojego :D
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Skąd jesteś: Wykroty

Post autor: Kamila94 »

Benek każdy kto dostał papiery do wie nie. A ja mam pytanie, czy to prawda, że jeśli jesteś w oll i masz np kilka 2 i 3 na półrocze to jesteś dyskwalifikowany:/???
gg 5391327:)
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Ojj już :P
Nie wywalają, nawet jak masz same jedynki, bo mogą to zrobić dopiero na koniec roku. A jak masz same dwójki, no to się pytają, czy twoja nauka tam ma w ogóle jakiś sens i może lepiej podziękować, ale z dwójkami i trójkami nie wyrzucają :)
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet

Napisałem wczoraj e-maila do sekretariatu OLL z pytaniem o ilość miejsc do pierwszej klasy i próg punktowy. Odpowiedź była następująca: "Ilość punktów która wystarczy żeby zostać uczniem naszej szkoły jest różna w każdym roku szkolnym. Limit przyjęć do OLL wynosi 60 miejsc. W latach ubiegłych wynosił 40, potem 50, potem 66. Sześć lat temu badania przeszło pozytywnie 63 chłopaków. Czterdziesty miał 114 pkt i tyle wystarczyło żeby zostać naszym uczniem. Największa liczba punktów sześć lat temu - 164. Pięć lat temu badania przeszło pozytywnie 94 chłopców. Czterdziesty z listy rankingowej miał 134 pkt. Największa ilość punktów pięć lat temu wynosiła 184 . Cztery lata temu badania przeszło 104 chłopców. Czterdziesty miał 136 pkt. Największa liczba punktów wtedy - 164. Przed trzema laty pierwszy raz w historii szkoły przyjęliśmy dziewczęta. Złożonych zostało 400 podań. Na badania zgłosiły się 344 osoby. Spośród nich najwyższą kategorię zdrowia otrzymało 156 osób. Minimum punktów - 145, maksimum 177. Dwa lata temu złożono 379 podań. 133 osoby uzyskały kategorię zdrowia Z1A. Przyjęliśmy 66 osób . Punktacja od 188 do 132. Na rok szkolny 2009/2010 przyjęliśmy 60 osób. Wpłynęły 330 podania, zdolnych do szkolenia lotniczego zostało po badaniach 134. Punktacja 175 pkt - 134 pkt minimum. Na r.szk. 2010/2011 przyjmiemy 66 osób. Jak będzie z punktacją w roku szkolnym 2010/2011? Mogę wnioskować , że podobnie. Pozdrawiam, sekretariat OLL"
Moje podanie już dotarło i badania prawdopodobnie będę miał 24 marca.
daniel9427
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Brzeg Dolny

Post autor: daniel9427 »

Będę wysyłał podanie do oll. Powiedzcie czy oni powiadamiają o terminie badań telefonicznie czy listownie?
Delanoo
Cadet
Cadet

listownie, ponieważ prześlą Tobie jakieś jeszcze papierki do uzupełnienia. Ja wysłałem podanie w czwartek a w piątek już było w Dęblinie.
daniel9427
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Brzeg Dolny

wiadomość

Post autor: daniel9427 »

A cha to dzięki bo myślałem, że będę musiał długo czekać na telefon.
Delanoo
Cadet
Cadet

Mam pytanie do Tych co już sobie załatwili zakwaterowanie na czas badań. ile kosztuje jedna doba w tamtejszych pensjonatach??
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Delanoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Ogółem jest drogo, jak na tamto miasto i warunki. Ja załatwiłem za 60 zł w Ikarze. W Twierdzy biorą chyba 100 zł, a podejrzewam, że w agroturystykach prywatnych jakoś taniej, ale dużo dymania do centrum ;D
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet

60 zł za osobę?? jak daleko to jest od tego szpitala??
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

To jest przy samej jednostce. 10 min piechotką... Tak, za osobę.
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Cadet

Czy ktoś z Was wypowiada się na temat OLL na portalu nk? (na szkolnym forum)
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet
Skąd jesteś: Jelenia Góra

Post autor: AV »

oo nawet nie zauważyłem, że na forum taki temat jest xd
trochę mnie przeraża, że ktoś 30 podciągnięć robi
mi się zdaje, że jak ktoś będzie miał tę samą liczę punktów to wtedy na to patrzą ale nie jestem pewien ;/
mogliby przez to odrzucić?
gg 13318360
Rafcio@interia.eu
psn: EjVi
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Haha, nie wierzę, że ten gość robi 30 podciągnięć... Ja robię 30 ale podchwytem, a uwierz mi, że swoją posturę mam i trochę się ćwiczy (nie chwaląc się :P), a przy jego posturze to wątpię :D. Nie wywalają przez to, tylko patrzą na ile Cię stać :D
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet

uff ;]
mi w-fista mówił że nie mam postury sportowca ale jak się zaprę i poćwiczę to mam szanse xd
gg 13318360
Rafcio@interia.eu
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Podciągnij się 10 razy i wystarczy ;p
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Koszalin

Post autor: castor »

konraf pisze:Przypominam, że forum, to nie chat. Wymieńcie się numerami GG, albo rozmawiajcie sobie na priv. Miał to być wątek informacyjny o OLL Deblin, a nie tablica ogłoszeń i informacji......
Młode "orlątka" , czytając te wasze wypowiedzi zastanawiam się czy Wy aż tak jesteście nieporadni , że nie potraficie dowiedzieć się nic o szkole w której macie zamiar spędzić 4 lata? Internet + strona internetowa OLL +telefon i wszystko będziecie wiedzieć. A zadajecie dziecinne pytania .....w stylu ile razy się podciągnę i pierdnę.

PS. Do wypowiedzi poniżej-----Nie ciągnę tematu dalej. Śledzę te wasze wypowiedzi gdyż sam uczyłem się w tej szkole i z sentymentu patrzę w jakim kierunku LL się rozwija. Tylko tyle.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez castor, łącznie zmieniany 1 raz.
i5 6600K @ 4.5 GHz
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Kto pyta ten nie błądzi ;) A stary "sęp" nie musi czytać wątku jeżeli nie chce :)
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Cadet

może mi ktoś podac link do tego forum na nk o oll? byłbym wdzięczny
AV
Cadet
Cadet

Wpisz na nk w wyszukiwarce szkół w polu miasto "Dęblin", wybierz zweryfikowane i "OGÓLNOKSZTAŁCĄCE LICEUM LOTNICZE" i forum
gg 13318360
Rafcio@interia.eu
Awatar użytkownika
CHESTER
Light Planes Captain
Light Planes Captain

castor pisze: Młode "orlątka" , czytając te wasze wypowiedzi zastanawiam się czy Wy aż tak jesteście nieporadni , że nie potraficie dowiedzieć się nic o szkole w której macie zamiar spędzić 4 lata? Internet + strona internetowa OLL +telefon i wszystko będziecie wiedzieć. A zadajecie dziecinne pytania .....w stylu ile razy się podciągnę i pierdnę.
Jak ich chciałem przytęperować to ich po główce pogłaskałeś :P
castor pisze:PS. Do wypowiedzi poniżej-----Nie ciągnę tematu dalej. Śledzę te wasze wypowiedzi gdyż sam uczyłem się w tej szkole i z sentymentu patrzę w jakim kierunku LL się rozwija. Tylko tyle.
Chyba powinno być: z żalu, ale to akurat o większości szkół można powiedzieć :twisted:
Pozdrawiam serdecznie.
PS
Widzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku i przeniosą się na Nasza-Klasa.pl z takim poziomem pytań...

Awatar użytkownika
castor
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Koszalin

Post autor: castor »

Dobrze to jeszcze tylko jedna sprawa do starających się o dostanie do LL.
Panowie i Panie jest jeszcze jedna kwestia o której nie rozmawiacie , a chodzi o tzw. "zipa" czytaj --ktoś z rodziny mający poważny stopień i znajomości -- :D
Możecie starać się , ale tzw. "plecaków" nie przeskoczycie.Przygotujcie się i na takie niespodzianki. Życie to niejebajka.
i5 6600K @ 4.5 GHz
Asus Z170 Pro gaming
16GB DDR4
Asus GTX970 Strix
TH Hotas Warthog
CH Pro Pedals + TIR5
Delanoo
Cadet
Cadet

no właśnie - takim to dobrze. ktoś z rodziny pozałatwia im wszystko a ci co nie mają tak jak oni muszą ciężko pracować na to by się dostać. w tym momencie mam przed sobą cel a nie wujka, który pozałatwia wszystko. 10 kwietnia już będę wiedział czy nadal do tego celu dążyć czy też zająć się czymś innym ( będę już po badaniach ) . jak na razie cała naprzód w kierunku OLL.
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Może i za czasów LL tak było... Jakoś rozmawiając z wieloma znajomymi i sąsiadką, która jest obecnie w klasie maturalnej nikt nie natknął się na coś takiego ;] Proszę Was... Nie róbcie średniowiecza.
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Light Planes Captain
Light Planes Captain

BeNeK pisze:Może i za czasów LL tak było... Jakoś rozmawiając z wieloma znajomymi i sąsiadką, która jest obecnie w klasie maturalnej nikt nie natknął się na coś takiego ;] Proszę Was... Nie róbcie średniowiecza.
Myslisz, że ktos się przyzna? Plecaki były, są i będą ;) Dlaczego? Bo na skróty jest łatwiej, lżej, przyjemniej.

Delanoo
Cadet
Cadet

nie wiem jak wam, ale mi nie pasowałoby to, że dostałem się do OLL dzięki komuś.
Łukasz
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Łukasz »

Złodziejowi pasuje wzbogacanie się czyimś kosztem, to są i tacy, którym pasuje dostawanie się do fajnej szkoły dzięki dobremu wujkowi.
Awatar użytkownika
BeNeK
Cadet
Cadet

Jak jesteś zdrowy to i tak się dostaniesz i tak. A co cię obchodzą inni?
✈ PER ASPERA AD ASTRA ✈
Light Planes Captain
Light Planes Captain

To nawet matematycznie da sie wytłumaczyć. Do szkoły potrzeba minimum 160 pkt załóżmy, żeby się dostać. Mają 30 miejsc.
Pierwszy najlepszy uczeń zdobywa 200 pkt.
Trzydziesty 170 pkt.
a dwudziestu kolejnych ma od 169 do 160.
Jaki morał z tego? pierwsza trzydziestka się dostaje mimo, że tych dwudziestu było też dobrych. Nie dostaną się bo znaleźli się "lepsi". Nie mówię, że tak jest ale tak może być i nie trudno tym sterować. A ty nie powiesz, że jest coś nieuczciwego w ocenie bo przecież mając te 160 pkt już byś się dostał ale znaleźli się "lepsi"... Środowisko wojskowe często praktykuje nepotyzm. Widziałem to na własne oczy.

ODPOWIEDZ