Smugi kondensacyjne zakręcają ku ziemii
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
78pablo
Smugi kondensacyjne zakręcają ku ziemii
Zaobserwowalem u siebie dziwne zjawisko ze smugami za odrzutowcami. Otóz oprócz smug z silników które pozostawia mój samolot, z jego silników wydobywają sie dwie smugi które nagle zakręcają ostro ku ziemii i tak sie ciągną za moim samolotem. Zauważyłem ze w innych samolotach które obserwuje z kabiny swojego benka dzieje się dokładnie tak samo. O co chodzi? Co może być przyczyną tego dziwnego zjawiska? Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
-
78pablo
Dzięki. Przkopiowanie efektów pomogło. A jeszcze jaedna dziwna sprawa. Dlaczego w trakcie lotu b737 przy bezwietrznej pogodzie kołysze się on deloikatnie na boki (zresztą nie takie delikatnie - wycylenie sieka ok 20 stopni) Dodam że paliwo jest w zbiornikach równomiernie rozmieszczone. I jeszcze jedno. Ten B737 (repaint pll lot) jak leci ze stałą wysokością na autopilocie) to nie leci poziomo, ma lekko zagięty dziobek ku górze.
Przypuszczam ze lecisz za wolno skoro dziub samolotu podnosi ci sie na autopilocie ...............pewnie szybkosc jest zbyt mala i Twoj 737 nie moze sie utrzymac na danej wysokosci a zeby utrzymac okreslona wysokosc autopilot prubuje naprowadzic samolot na dana pozycje przez co podnosi dziub ???? . sprobuj leciec troszke szybciej .......chyba ze sie myle---narazie
-
78pablo
-
adamek
odpowiedź na twój problem jest następująca...
Cały Twój problem tkwi w tym, że jak sciągamy sobie z neta różne samoloty to niektóre z nich mają dołączone do siebie folderki "effects". i tak się składa, że niektóre z nich mają skopany pliki o nazwie"fx_contrail_320" albo "fx_contrail_s", niestety niepamiętam, który z nich. Pozostało Ci już tylko zamiana tegoż pliku na oryginalny, który znajdziesz na płycie FS2004(wydaje mi się, że na 2)...mam nadzieję, że to pomoże, bo mnie też strasznie wkurzała ta smużka ciągnąca się za mną do Ziemi!!!