FSPS - FSX BOOSTER V2

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

slyszers
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

FSPS - FSX BOOSTER V2

Post autor: slyszers »

Czy ktoś z was używa tego programu ? Czy rzeczywiście daje on tyle ile piszą ludzie pod tym produktem na Simmarket ?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

Automatyczne tweakowanie można mieć za darmo: http://www.venetubo.com/fsx.html
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Nie znam tej aplikacji, ale używam darmowego Game Boostera i muszę przyznać, że da się odczuć różnicę.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Program dla trzepania kasy z początkujących i "niekumatych" - to samo można mieć za darmo.

PS Moje komentarze na simFlight o tym, już za czasów "jedynki" były kasowane. Widać autorowi nie pasiło, że mu chleb odbieram...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
BHF
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Rzeszów EPRZ

Post autor: BHF »

Używam jakiś miesiąc ten program. Myślę, że to dobra aplikacja, chociaż mam w miarę dobrego kompa to FSPS FSX BOOSTER naprawdę upłynnił mojego FS'a. Na początku trochę zabawy ale moim zdaniem naprawdę warto, poza FPS'ami wzrosła także stabilność FS'a i nie zdarzają mi się juz blue screeny przy podchodzeniu do lądowania płatnymi samolotami. Myślę, że te 30% wzrostu wydajności jest jak najbardziej prawdziwe.
Awatar użytkownika
Vapourize
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lubin

FSX Booster 2013

Post autor: Vapourize »

Siema. Spotykałem się na tym forum z różnymi opiniami typu - ''po co wydawać pieniądze skoro można samemu zrobić, a FSX booster zrobi to za nas tylko'' . Dlatego chciałbym zapytać czy jest jakaś różnica czy ten program da coś od siebie troche więcej niż robiąc to manualnie. Tak się składa, ze znalazłem pare groszy i się w niego zaopatrzyłem, ale nie wiem do końca jak wycisnąć z niego maxa. Dlatego też pytam czy jest to trafny program czy też dobry, ale faktycznie można samemu osiągnąć ten sam efekt.
płyta główna: GA-970A-UD3
procesor: AMD FX-8350 8rdzeni
pamięć: Kingston DDR3 16 GB
karta graficzna: Gigabyte RADEON 7850
karta dźwiękowa: zintegrowana z płytą główną

WIN 7 x64.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

Chyba żaden z programów do optymalizacji FSX typu FSX Boster 2013, TweakFS, Xtreme FSX PC nie robi nic, czego by nie można uzyskać bez takiego wspomagania. To po prostu interfejsy do edycji ustawień FSX, uzupełnione o dokumentację i udogodnienia typu zarządzanie profilami.
Awatar użytkownika
Vapourize
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lubin

Post autor: Vapourize »

A czy mógłby ktoś wkleić screena z ustawieniami jakie ma aktywne :)

SCREEN

Ja z kolei podziele się swoimi, choć nie wiem czy mam je ustawione dobrze.
płyta główna: GA-970A-UD3
procesor: AMD FX-8350 8rdzeni
pamięć: Kingston DDR3 16 GB
karta graficzna: Gigabyte RADEON 7850
karta dźwiękowa: zintegrowana z płytą główną

WIN 7 x64.
ODPOWIEDZ