Witam
Mam FS2002. Zrobiłem sobie lotnisko w Afcad na podstawie tego poradnika http://www.adamsb.hg.pl/FS02/afcad.htm . Po zrobieniu lotniska przejechałem go Fault Finderem lecz nie znalazł żadnych błędów. Włączyłem więc FS2002. Lotnisko było na liście. Zgadzały się wszystkie dane. Kliknąłem Fly Now i moim oczom ukazało się ... NIC. Niebyło pasów dróżek kołowania, tylko defultowa sceneria FS (drzewa, pola). Przeskanowałem więc AFCADEM pliki BGL lecz nie znalazł żadnych błędów. Radio odpowiadało dobrze. Podawało właściwe komendy lecz nie działał progresive taxi.
Co zrobiłem nie tak? Proszę o pomoc.
[FS2002] brak runwayów i taxiwayów
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Z instrukcji z ww. strony:
Prawdopodobnie o to chodzi.Brak progressive taxi line:
Jesli potrzebujesz instrukcji kolowania, a rozowa linia nie jest wyswietlana, wtedy mozesz miec punkt odniesienia lotniska na zlej wysokosci. Wlasciwa wysokosc lotniska mozesz znalezc uzywajac klawisza Shift+Z podczas parkowania lub kolowania na lotnisku we Flight Simulatorze. Jest to wysokosc samolotu, wiec odejmij pare stop, by uzyskac wysokosc gruntu. Punkt odniesienia lotniska (The Airport Reference Point) powinien byc bliski tej wysokosci.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
W FS2002 acfad nie dodaje "widocznych" pasów i dróg kołowania,jedynie "wirtulane" dla ruchu AI i dla Ciebie (progressive taxi).Te elementy lotniska pochodzą w FS2002 ze scenerii,a nie z pliku afcad.Co do "progressive taxi" to czerwony krzyżyk(może fiolet) mniej więcej na środku mapki w afcadzie(nie pamiętam nazwy).Prawy klawisz na nim i masz właściwości.
bober
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
dzięki bardzoBober pisze:W FS2002 acfad nie dodaje "widocznych" pasów i dróg kołowania,jedynie "wirtulane" dla ruchu AI i dla Ciebie (progressive taxi).Te elementy lotniska pochodzą w FS2002 ze scenerii,a nie z pliku afcad.Co do "progressive taxi" to czerwony krzyżyk(może fiolet) mniej więcej na środku mapki w afcadzie(nie pamiętam nazwy).Prawy klawisz na nim i masz właściwości.
bober
runway i taxiway moge dodać w FSSC i chyba to będzie widać w FS. Jutro sprawdze